reagovanje: Stevović „Tužiću Mladenovića- za 11 meseci urađeno je što decenijama-nije“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Povodom prvog dela intervjua Dragana Mladenovića, osnivača Atletskog kluba „Park“ i srspkog rekordera u atletici pod naslovom „SD Radnički postaje preduzeće Predraga Stevovića, tvrdi srpski rekorder“- oglasio se i Predrag Stevović.  On u svom demantiju najvljuje tužbu protiv Mladenovića… 

Prenosimo integralno demanti Gradskog većnika za sport u Skupštini grada Kragujevca.„Za nepunih 11 meseci mog mandata, urađene su stvari koje su zapostavljene decenijama. Kompletno je renoviran teren kod Sokolane, napravljen je teren u Cvetojevcu, rekonstruisani su tereni na Maloj Vagi i Bubnju. U toku su radovi na terenu u Bagremaru, napravljena ili obnovljena dečija igrališta u Erdeču, Velikom Polju, Maloj Vagi … To su rezultati vidljivi svim Kragujevčanima, od kojih sam dobio zadatak da obavljam ovaj posao i kojima ću odgovarati za postignute rezultate.
Ono što još uvek nije vidljivo Kragujevčanima, a čiji će se efekti svakako primetiti u bliskoj budućnosti, je rad na projektima sportske infrastrukture (novi stadion „Čika Dača“, karting staza, borilačka sala, rekonstruisani bazeni, atletska staza) a koji će predstavljati odskočnu dasku za razvoj sporta u budućnosti.
U razgovoru sa sugrađanima, zaključujem da smo na dobrom putu da Kragujevac na sportskoj mapi bude pozicioniran na mestu koje mu pripada, a to je u samom vrhu. Opšte i nepodeljeno mišljenje svih sugrađana je da je Kragujevački sport doživeo renesansu. Tu nećemo stati, idemo dalje.
Atletika, kraljica sportova je od samog početka mog mandata jedan od mojih prioriteta.
Potpuno su neosnovani i netačni navodi vašeg sagovornika Dragana Mladenovića u toj meri da ih je besmisleno sve demantovati, osim što su nelogični i međusobno su protivrečni.
Činjenica je da je Atletski tunel važan za razvoj atletike i da je na raspolaganju bio i ostao atletičarima a biće na raspolaganju i u budućnosti. Imovina Grada Kragujevca, odnosno građana Kragujevca, biće sačuvana i za naredna pokoljenja i neće se dozvoliti nijednom licu ili organizaciji da zloupotrebi ili proneveri narodnu imovinu.
Činjenica da je kontrola utroška budžetskih sredstava nad korisnikom „AK Park“ a čiji je osnivač i trener Dragan Mladenović utvrdila da je došlo do nenamenskog trošenja sredstava odobrenih od strane Grada Kragujevca, a nakon čega je doneto rešenje Gradskog veća broj 287/21-XXV od 01.03.2021 a koje Vam dostavljamo u prilogu. Takođe je činjenica da shodno Pravilniku o odobravanju i finansiranju programa, nije moguće finansiranje klubova kod kojih stručne službe utvrde nepravilnosti, već se protiv istih najčešće podnose prekršajne ili krivične prijave, u zavisnosti od težine povrede ugovorom preuzetih obaveza. Dakle, u raspodeli novca sportskim klubovima presudnu ulogu ne igraju „političke veze i kombinacije“ već pravilnici i zakoni koji precizno regulišu navedenu oblast.

Insinuacije su i netačne tvrdnje Dragana Mladenovića da ja kao član Gradskog veća prilikom raspodele para građana sportskim klubovima imam neki drugi interes osim sportskog. Dragan Mladenović imaće priliku da sve to dodatno da pojasni u nekom od sudskih postupaka koji će biti pokrenuti protiv njega“.ucentar.rs foto: SGK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar