Danas najtopliji dan. U Šumadiji 39 stepeni!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kragujevcu i Šumadiji danas od 20 do 39 stepeni!

Nedeljko Todorović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da ovo nisu tropske, već suptropske temperature.

Kada je reč o prognozi za naredne dane, ističe da sutra samo na severu se očekuje zahlađenje, a u petak i u ostalim delovima zemlje.

„To će trajati do 20. i 21. jula. Posle toga opet porast temperatura, najverovatnije suvo vreme. Do kraja meseca nema nagoveštaja za visoke temperature iznad 35 stepeni“, naglašava Todorović.

Kada je reč o velikim vrućinama koje se beleže u pojedinim delovima Evrope, Todorović kaže da Španija, Italija i Grčka u ovo vreme imaju najviše temperature, ali da je neobično da u Rusiji budu ovako visoke temperature.

„Upravo ovih dvadesetak dana koliko se mi nalazimo pod uticajem tog veoma toplog talasa nalazi se i istočna Evropa“, rekao je Todorović.

Rekao je da će se to promeniti narednih dana, kao i da će i u Rusiji biti osveženja i pljuskova, a u Španiji neće još, jer je takva klima, blizu je Afrike.

„Nije bilo nagoveštaja da će ovako naglo da dođe toplo leto, očekivali smo da drugi deo leta bude topliji nego prvi deo, ali to je priroda i nemoguće je predvideti do detalja“, poručuje Todorović.ucentar.rs 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar