VUČIĆ: „Vakcinacija slabo napreduje-broj zaraženih raste“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je on lično pobornik ideje o obaveznoj vakcinaciji za pojedine kategorije stanovništva, što je u Francuskoj pravilo za zdravstvene radnike, ali da u Srbiji tako nešto nije moguće zbog Ustava koji to brani, jer bi predstavljalo kršenje ljudskih prava.

Vučić je, takođe, naveo da će 50 odsto vakcinisanih punoletnih Srbija preći u naredna dan ili dva, te i upozorio da broj zaraženih raste oko 20 odsto na nedeljnom nivou, što nije zabrinjavajuće sada ili sledeće sedmice, ali će biti itekako zabrinjavajuće za mesec i po dana.
Upitan da li Srbija može da prati Francusku ili Grčku po pitanju obavezne vakcinacije za pojedine kategorije stanovništva, ili će možda digitialni sertifikat biti potreban za ulazak u klubove, bioskope, pozorišta, Vučić je primetio da je Nemačka pokušala nešto slično što i Francuska, pa odustala zbog ljudskih prava.
„Imamo Ustav u kojem su svi ravnopravni. Kako da kažem bilo kome, šta god mislio, a pobornik sam vakcinacije, da možete da uđete u šoping mol ako ste vakcinisani, a ne možete ako niste? Kako onda da odbranim Ustav, iako ne krijem šta mislim o onima koji ne žele da prime vakcinu“, upitao je Vučić.
„Nije to tako jednostavna stvar“, konstatovao je predsednik.
Vučić je naveo i da je poslednjih dana više ljudi vakcinisano, oko 5.000 dnevno, što, naravno, nije dovoljno.
„Slaba je vakcinacija, od Tutina, Sjenice, Novog Pazara, to su kao crne rupe do Lajkovca, Mionice, Uba. Ne znam šta je u pitanju, možda ni mi nismo dobar posao obavili“, rekao je Vučić.ucentar.rs/mediji foto: prinskrin/rtv pink

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar