BRUKA: Advokatska komora Srbije naložila da se ODMAH skine natpis u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

AKS naredila da se neustavno obaveštenje o zabrani ulaska u komoru u Kragujevcu nevakciisanih- ODMAH ukloni! Sramotno ponašanje kragujevačkih advokata i njihove tišine povodom skandala

 

Posle velikog nezadovoljstva advokata u Kragujevcu povodom obaveštenja Advokatske komore Kragujevca potpisano od strane Zvonka Markovića, u kome se „zabranjuje ulaz u prostorije komore advokatima i strankama koji nisu vakcinisani protiv virusa covid19“- reagovala je i Advokatska komora SRBIJE!

Kakvi su nam advokati u Kragujevcu još nam je sudstvo i dobro..

U dopisu koji je objavljen na sajtu AKS društvenim mrežama, a koje je potpisao Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije kaže se „da je AKS obaveštena da je na ulazu u zgradu Advokatske komore Krgujevca objavljeno pismeno obaveštenje“. 

-Ovo pismeno je potpisano od strane predsednika i overeno pečatom Advokatske komore Kragujevac. Ovim vas pozivamo da odmah bez odlaganja ovo pismeno uklonite obzirom da važećim propisima Republike Srbije nije propisana obavezna vakcinacija, pa zbog toga isticanje ovakvog obaveštenja predstavlja povredu člana 21 Ustava RS kojom je zabranjena svaka diskriminacija neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu. Pomenuto pismeno je izazvalo uznemiravanje javnosti kako advokatske tako i opšte“- kaže se u pismu advokata Gostiljca, predsednika AKS.

Inače, advokat Dejana Zečević napisala je danas „da je sramota za profesiju današnja  kragujevačka advokatska tišina“. ucentar.rs foto: prinskrin/N1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar