NEDIMOVIĆ: „Zabranjen uvoz mleka robne marke „Pilos“ iz Gradačca“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović izjavio je da je zabranjen uvoz mleka pomenutog proizvođača, prenosi N1. Agencija navodi da je ministar ovu odluku doneo nakon konstatacije da kvalitet ovog brenda ne ispunjava standarde odnosno zbog neusklađenosti onoga što piše na deklaraciji i samog proizvoda. 
„Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da to mleko ne odgovara kvalitetu i zabranili smo uvoz. Ne postoji nešto što je štetno po zdravlje ali jednostavno ne odgovara deklaraciji. Mleko koje je već uvezeno u Srbiju, staviće se van prometa, a zabraniće se i prodaja mlečnih proizvoda koji potiču iz te mlekare“, kazao je Nedimović a prenose agencije. 
On je dodao da je ta mlekara „ozbiljan izvoznik za Srbiju i da je prisutan u velikim trgovinskim lancima“. Naveo je i da je Uprava za veterinu Srbije jutros izdala rešenje o svemu i da će obavestiti kolege u BiH. 
„Iskoristili smo pravo koje imamo u skladu sa međunarodnim sporazumima i uputili vezerinarsku inspekciju kod proizvođača na lice mesta“, naveo je ministar Nedimović, prenosi N1.


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar