Pokrenuta istraga o poreklu imovine vođama Kavačkog klana

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv navodnih vođa „kavačkog klana“, Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj ubistva i ubistvo u saizvršilaštvu.

državno tužilaštvo Crne Gore foto: EPA

Tužilaštvo na ovaj način pokušava da utvrdi poreklo imovine Kašćelana i Zvicera, odnosno da li imaju dokaze da je imovina stečena legalno ili od kriminalnih aktivnosti za koje se terete, piše Dan, a prenosi In4s

Ovim postupkom istražitelji će utvrditi i poreklo imovine njihovih bliskih srodnika, u slučaju da je nešto od nelegalno stečenog preneto na njihovo ime.

Osim vođa „kavčana“, pod lupom su se našli i njihovi saradnici koji su obuhvaćeni istragom, a čiji dokazi o imovini će takođe biti „prečešljani“.

Da je finansijska istraga u toku, Danu je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva, prenosi CdM.

“Povodom Vaših pitanja obaveštavam Vas da je u ovom tužilaštvu u predmetu koji je formiran protiv S.K. i drugih lica, finansijska istraga u toku i da se prikupljaju sve neophodne činjenice i podaci, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa ovog postupka”, saopštila je za Dan specijalna tužiteljka i portparolka SDT-a Sanja Jovićević.

Kašćelan se nalazi u pritvoru od kraja aprila.

Lisice na ruke tada su stavljene njemu i njegovim saradnicima zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela, ali je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odlučio da nema osnova da im odredi pritvor, pa ih je pustio da se brane sa slobode.

Na tu odluku žalbu je uložilo Specijalno državno tužilaštvo, a veće podgoričkog Višeg suda je prihvatilo, odlučivši da osumnjičeni budu u pritvoru. Ipak, odluka je doneta kasno, pa je većina osumnjičenih već tada bila u bekstvu.

Tako su uhapšeni samo Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, dok su ostali i dalje nedostupni državnim organima Crne Gore.

Prema podacima iz bezbednosnih službi, svi oni odmah su napustili Crnu Goru.ucentar.rs foto:prinskrin/Alo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar