Uprkos vrućinama komunalni radovi odvijaju se normalno u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Uprkos visokim temperaturama koje u poslednjih nekoliko dana dostižu čak i do 40 stepeni, komunalni radovi u Kragujevcu odvijaju se bez problema, saopšteno je iz JKP Šumadija.
Prema njihovim rečima „planirane aktivnosti na terenu počinju od ranih jutarnjih časova i traju dok vremenske temperature dozvoljavaju uz česte pauze i rashlađivanje, a u pojedinim sektorima rad je organizovan u dve smene“.
-Sektor niskogradnje izvodi radove na asfaltiranju pripremljenih površina, grebanju deformisanih asfaltnih površina, kao i krpljenju i saniranju udarnih rupa. Izvršeni su radovi u mesnim zajednicama Maršić, Šenj, Sugubina, Pajazitovo, kao i ulicama Čegarskoj, Zelengorskoj i Tihomira Vuksanovića- kaže se u saopštenju.
U toku je nasipanje lokalnog puta u MZ Desimirovac, grebanje deformisanih asfaltnih površina u Dulenima, asfaltiranje frezovanih površina u Velikoj Sugubini i rad buldožerom na lokalnim putevima u Vrbici.
Za naredni period planirani su radovi na frezovanju deformisanih asfaltnih površina i krpljenju udarnih rupa na putnim pravcima Mala Vrbica – Šenj i Dulene – Velike Pčelice, kao i priprema za asfaltiranje ulice Miodraga Šukovića u MZ Petrovac i nastavak asfaltiranja ulice Dragana Panića u MZ Sušica.
Od početka godine izvršeno je asfaltiranje ulica u više kragujevačkih naselja (Uglješnica, Vinogradi, Stanovo, Beloševac, Baljkovac, Jarušice, Maršić, Sušica, Erdoglija), a ukupna vrednost izvedenih radova za prvih 6 meseci iznosi oko 57 miliona dinara.
U prethodnom periodu izvršeno je obeležavanje parking mesta na više lokacija u gradu, a svakodnevno se izvode radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije (pešački prelazi, razdelne trake i ostale oznake na kolovozu), kao i popravka oštećene i ugradnja nedostajuće vertikalne signalizacije i opreme puta.

Takođe, obavljaju se i radovi na hortikulturnom uređenju grada u dve smene. Trenutno se kose površine korita reke Lepenice, na kružnim tokovima Fiat i Krst, kod autobuske stanice, kod hale „Jezero“ i u naseljima Bubanj, Solidarnost i Prvi maj.
Vrši se okopavanje i orezivanje drvorednih sadnica, okopavanje i plevljenje ruža i rasade, kao i zamena i farbanje štafni na parkovskim klupama. Svakodnevno se obavlja i polivanje drvorednih sadnica i cvetne rasade, kaže se u saopštenju JKP.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar