Ekskluzivno: profesori sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu u UKP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Profesori, koji su držali nastavu na po, kako je zvanično saopštio Univerzitet u Kragujevcu- nezakonitom studijskom programu za medicinske sestre u Puli 2013. godine dali su izjave u svojstvu građana u sedištu UKP-a.

Da podsetimo, u martu prošle godine rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović izjavio je da je ta visokoobrazovna institucija poništila 22 diplome koje je izdao Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu medicinskim sestrama iz Hrvatske.

Filipović je rekao da se u postupku kontrole nalaze još 22 diplome FMN izdate za iste studije, kao i 15 diploma doktora nauka sa Kosova i iz Severne Makedonije, za koja se sumnja da su stečene na nelegalan način na različitim fakultetima Univerziteta Kragujevac.

„Diplome su poništene medicinskim sestrama koje su nastavu pohađale u Puli, na studijskom programu Evropskog centar za mir i razvoj (ECPD), koji nije bio registrovan ni u Hrvatskoj ni kod nas. Hrvatska je zbog toga zabranila izvođenje nastave, a deo studenata upisao je treću godinu na FMN u Kragujevcu, bez ikakve nostrifikcije i potvrde o položenim ispitima“, objasnio je Filipović.

Rektor je rekao ECPD nema ni dozvolu za rad ni akreditaciju za izvođenje studijskih programa u Srbiji, zbog čega su diplome poništene.

Za Univerzitet u Kragujevcu zakoniti i legalni su samo akreditovani studijski programi realizovani po zakonima Srbije, rekao je Filipović i najavio da će nakon izvršene provere preostalih diploma izdatih medcinskim sestrama iz Hrvatske, one biti obaveštene o poništavanju, a celokupna dokumentacija će biti predata MUP Srbije.

Upravo tim povod date su izjave „o načinu organizacije nastave i načina njihovog angažovanja i načina isplate honorara za održanu nastavu“.

Na spisku UKP za saslušanje u svojstvu građana nalaze se profesori Medicinskog fakulteta: prof dr Nebojša Arsenijević, prof dr Slobodan Arsenijević, prof dr Predrag Čanović,  prof dr Vladimir Jakovljević, prof dr. Janko Đurić, prof dr Jasna Jevđić, prof dr Mirjana Petrović, prof dr Nenad Krstić, prof dr Milorad Jeftić,  doc. dr Tatjana Vulović i dr Dragan Vasiljević.

Inače, dr Nebojša Arsenijević i njegova nevenčana supruga dr Tanja Kanjevac, bivša profesorka MF, nisu se javili sa obrazloženjem da su na godišnjem odmoru. Prema informacijama koje ima ucentar Arsenijević nema rešenje o godišnjem odmoru, niti ga je tražio na Medicinskom fakultetu. On je i radno angažovan u Institutu za javno zdravlje „Kragujevac“, ali je primarno zaposlen na fakultetu. 

Po našim nezvaničnim informacijama nalazi se u Grčkoj. Otuda se po čaršiji već spekuliše da je ovaj „iznenadni“ odmor u toku trajanja ispitnog roka, povezan sa pojačanim aktivnostima UKP Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije.

Proveravaju se i diplome Šiptara sa Kosmeta

Rektor Univerziteta Filipović rekao je u martu da se u postupku kontrole nalaze još 22 diplome FMN izdate za iste studije, kao i 15 diploma doktora nauka sa Kosova i iz Severne Makedonije, za koja se sumnja da su stečene na nelegalan način na različitim fakultetima Univerziteta Kragujevac.ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar