Pa CIRKUS.. priča o Lavu, Miševima, Hitleru i Skinhedsu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Politički kiks Miroslava Petrašinovića, predsednika Skupštine grada Kragujevca kada je prekjuče na svom FB profilu citirao „Majn Kampf“ i praktično predsednika svoje stranke Aleksandra Vučića uporedio sa Adolfom Hitlerom- odjeknuo je nadaleko! Svi opozicioni mediji obavili su ovaj post, koji je doduše Petrašinović obrisao kada je uvideo šta je uradio.

-Svi znaju da je slogan: „Jedan narod, jedan Rajh (država), jedan firer (vođa) – („Ein Volk, ein Reich, ein Führer“) bio omljeni poklič nemačke nacističke partije. Ali, izgleda i da ne znaju baš svi. Proteklog vikenda društvene mreže u Kragujevcu zapalila je parafraza ove izjave objavljena na Fejsbuk profilu Miroslava Petrašinovića, predsednika Skupštine grada i funkcionera Srpske napredne stranke.

Novinari portala Nova.rs uočili su na Petrašinovićevom Fejsbuku objavu koja glasi: „jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik”– piše DANAS.

Sam Petrašinović rekao je da nije znao čiji je to slogan i da je samo hteo da ilustruje jedinstvo SNS. 

Ali tu nije kraj… 

Podršku svom suprugu dala je supruga pesmom Mirjana stihovima pesme „Miševi tuđe živote žive“ savremenog pesnika Nedeljka Popovića ali i gromoglasno ćutanje kragujevačke opozicije. Osim Dveri gotovo da nijedna opoziciona stranka nije iskoristila ovaj politički zicer.

vođa opozicije u gradu koji ima Šumarice bio skinheds

-Reč je o tome da je jedan od opozicionih lidera u mladosti bio skinheds. On zna Majn kampf napamet i prvi je primetio Petrašinovićev gaf koji je raširio posredno na društvenim mrežama i medijima. Ali nisu produbljivali temu pošto je ipak Kragujevac grad u kome je streljano na hiljade građana i dece od strane nacista. Zamislite da je lider opozicione stranke u mladosti bio skinheds i da se to sazna- kaže izvor UCENTAR dobar poznavalac političkih (ne)prilika u centralnom gradu Šumadije. 

Sa druge strane, supruga Mirjana ovih stihovima je dala podršku suprugu: 

 
„Miševi često zbore o lavu.
Miševi tuđe živote žive.
Al‘ su bez daha od svoga straha.
Lava ne vole. Al‘ mu se dive.
I miš nikada neće da prizna
kako se lavu iskreno divi.
Miš sanja često slavu i presto.
Al‘ gricka, šuška i tako živi.
Pričaju kako poznaju lava
i da su jači, bezbrižno leže…
Al‘ čim se lavlja pojavi glava
nastane tajac pa se razbeže“.
 
Dakle, cirkus se nastavlja…


ucentar.rs 

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar