Sudski rasplet afere u Batočini: ženi funkcionera Markovića prebacivali pare!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Korupcionaška afera koja je svojevremeno potresala Batočinu nastavlja se sutra suđenjem u Osnovnom sudu u Kragujevcu.
Sve je krenulo Rešenjem Agencije za sprečavanje korupcije. Utvrđeno je da je Dušan Popović, nekadašnji direktor batočinskog Kulturnog centra „Dositej Obradović“ postupio suprotno odredbama iz člana 40 i 42, stav 1 Zakona o sprečavanju korupcije te da je bio u sukobu interesa. On o tome nije obavestio Agenciju na šta je bio obavezan. Popoviću je  izrečena Mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje dužnosti sa javne funkcije direktora pomenutog Kulturnog centra u Batočini. Obrazloženje ovog Rešenja objavljeno je na portalu Agencije za sprečavanje korupcije i u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Popović je, inače i pre donošenja ovog rešenja, podneo ostavku. 
Protiv Dušana Popovića postupak je pokrenut po službenoj dužnosti jer je tokom vršenja

Petrovdanski sabor u selu Badnjevac

funkcije direktora potpisao račune na osnovu kojih je preduzeće Lenke Marković ostvarilo materijalnu korist. Lenka je supruga Dragana Markovića, ranijeg predsednika Upravnog odbora Kulturnog centra gde je Popović bio direktor. Popović je tada u više navrata omogućio da se iz budžeta Kulturnog centra preduzeću Lenke Marković isplate iznosi od 58.520 dinara, 80.300 dinara, 18.000 dinara i 10.000 dinara. Navedeni računi bili su vezani za obeležavanje Petrovdanskog sabora u selu Badnjevac. 

Inače i nekadašnji predsednik UO Kulturnog centra, Dragan Marković, odlukom Skupštine opštine Batočina, smenjen je sa funkcije.
Zanimljivo je da je njegova supruga tokom procesa izjavila „da je unapred znala iznose koje su ponudili drugi ponuđači u procesu javne nabavke“. 
 


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar