VSS: „Ne zloupotrebljavajte smrt podoficira Stojkovića“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Pozivamo sve političke činioce, javnost i medije da pogibiju našeg kolege Dejana Stojkovića (39) podoficira Vojske Srbije na Pešteru, slučajno ili namerno ne zloupotrebljavaju u dnevno – političke svrhe, kaže se u saopštenju Vojnog sindikata Srbije.
-Čini se da poslednjih dana čak i ova tragedija klizi u dnevno-političko razračunavanje i obesmišljavanje žrtve koju je časno vršeći svoju službu dao Dejan Stojković. To se najbolje vidi na neistinitoj vesti o tome da su pripadnici Vojske Srbije okrenuli ledja komandantu 2. brigade KoV. Odgovori u vezi sa tragedijom u kojoj je naš kolega i član Vojnog sindikata Srbije, iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece jeste pitanje za državu kao poslodavca i istražne organe, a tvrdo verujemo da u Vojsci Srbiji ne postoji čovek koji bi oskrnavio pogibiju srpskog vojnika-kaže se u saopštenju VSS.
Oni „pozivaju na uzdržanost i da svi sačekaju rezultate toksikološke analize, a VSS ima dovoljno resursa i stručnih ljudi u svojim redovima da isprati objektivnost i pristrasnost istrage koja je u toku, kao što medju nama ima dovoljno svedoka tragedije koja nas je sve teško pogodila“.
-Svako politizovanje najgrublje je skrnavljenje smrti pre svega dobrog čoveka i starešine kakav je bio Dejan. Otuda ne želimo da poverujemo da bilo ko u ovoj tragediji vidi priliku za svoju ličnu promociju bilo kakve vrste. Dejana ništa ne može vratiti, a od Ministarstva odbrane očekujemo da kako to priliči u ovim situacijama, pokaže najveći nivo savesti i odgovornosti za zbrinjavanje Dejanove porodice koja je njegovim gubitkom izgubila i osnovnu egzistenciju-kaže se u saopštenju VSS.


ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar