Ministarstvo odbrane: „Politizacija pogibije podoficira Stojkovića“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Povodom najnovijih brutalnih laži koje sa ciljem politizacije slučaja smrti starijeg vodnika prve klase Dejana Stojkovića, po ko zna koji put, smišljeno plasira Nova S, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da su ovlašćena službena lica Vojne policije prilikom uzimanja iskaza od svedoka tog događaja u svemu postupala u skladu sa zakonom i najvišim profesionalnim standardima“- kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Oni „podsećaju da je istraga u vezi sa smrću starijeg vodnika Dejana Stojkovića u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru koje je nezavisno u svom radu i da Ministarstvo odbrane ne želi da utiče na postupak koji sprovodi tužilaštvo, a koji će dovesti do rasvetljavanja okolnosti u vezi sa tim slučajem“.

-Podsećamo da je odmah nakon događaja potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović naložio Inspektoratu odbrane da izvrši vandredni inspekcijski nadzor, dok je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović naložio formiranje komisije za utvrđivanje eventualne odgovornosti vojne organizacije. Ukoliko se utvrdi bilo kakav propust i odgovornost vojne organizacije, svi odgovorni će biti najoštrije sankcionisani- tvrdi MO i ističe da su „zlonamerna i sramna sva proizvoljna tumačenja, širenje laži i izmišljotina, pre nego što nadležno tužilaštvo utvrdi uzrok smrti vodnika Dejana Stojkovića“.

-Nova S i drugi mediji koje vodi isto uredništvo kontinuirano plasiraju informacije od neimenovanih izvora ili pak stavove javnih ličnosti koji smrt podoficira Vojske Srbije upotrebljavaju isključivo za ličnu političku promociju. Očigledno je da ovaj slučaj politizuju oni kojima ne odgovara jačanje Vojske Srbije. Pozivamo medije da pokažu odgovornost prema javno izgovorenoj reči i uzdrže se od proizvoljnih tumačenja i iznošenja neistina o smrti pripadnika Vojske Srbije te politizacije ovog događaja-kaže se u saopštenju Ministarstva odbrane.

10 pitanja za nadležne o pogibiji podoficira iz Kragujevca na Pešteruucentar.rs foto: prinskrin/MO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar