Profesori sa Medicinskog fakulteta u policiji- optužuju Nebojšu Arsenijevića!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Profesori sa Medicinskog fakulteta u Kragujevcu koji su dali izjave UKP Odeljenju za suzbijanje korpucije, a u koje je UCENTAR imao uvid- uglavnom su prst uperili u bivšeg rektora Univerziteta u Kragujevcu prof dr Nebojšu Arsenijevića. Izjave su u svojstvu građana dali povodom nezakonitih studija preko 40 medicinskih sestara iz Hrvatske. 

U svojim izjavama neki od ključnih svedoka rekli su da im je rektor Arsenijević saopštio da je studijski program realizuje po zakonu u saradnji sa privatnim „univerzitetom“ EPCD. Što se tiče akreditacije, rekli su profesori- Arsenijević im je rekao da nije potrebna pošto EPCD ima diplomatski status. 

Nastava se održavala u Puli i profesori su potvrdili da su honorare dobijali na ruke od bivšeg dekana, ali i da na račun Medicinskog fakulteta nije uplaćen ni jedan jedini dinar od ovog „poslovnog angažmana“. 

Istragu o celom slučaju već tri godine vodi Više tužilaštvo u Kraljevu Odeljenje za suzbijanje korupcije. 

Da podsetimo, predmet istrage su diplome koje je Univerzitet u Kragujevcu poništio u martu prošle godine. Ukupno je poništeno 22 diplome medicinskim sestrama koje je izdao Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu studentima iz Hrvatske.

To su medicinske sestre, koje su nastavu pohađale u Puli, na studijskom programu za


Foto: Boris Kovacev / CROPIX

strukovne studije medicinskih sestara koji su izvodili Univerzitet u Zenici i Evropski centar za mir i razvoj. Studije nisu bile legalne, jer je zabranilo Ministarstvo prosvete Republike Hrvatske.

Posle zabrane izvođenja nastave u Puli, studenti prelaze na Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu i upisuju treću godinu studija, bez nostrifikovanja uverenja o prethodno položenim ispitima.

Studije su se odvijale u periodu od 2011, a sporne dilome su izdate 2014. godine.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar