U Kutlovu meštani ne mogu do groblja- a odbornik tvrde dobija posao (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Život u selu Kutlovo samo petnaestak kilometara od centra grada daleko je ispod civilizacijskog nivoa. Nemamo vodu iako je plaćamo, struja nestane posle svake kiše. Putevi su nam u rasulu a do seoskog groblja jedva da može da priđe traktor. Tako za Ucentar tvrde meštani koji zbog rođačkih i komšijskih veza sa odbornikom i prvim čovekom MZ Kutlovo Jovicom Radovanovićem ne žele pred objektiv. Kažu da je ovo drugi Radovanovićev mandat ali da je uzaludan kao i prvi  i u njega upiru prstom na prvog čoveka MZ. 
Neuređene vrzine u Kutlovu

-Jovica je u pokretu Volim svoje selo i u koaliciji je sa 300 Kragujevčana. Ušli su u vlast ali očigledno sebe radi, ne zbog sela. Mi ovde u Kutlovu imamo utisak da smo taoci političkih kalkulanata kojima je lični interes na prvom mestu. Da li je normalno da plaćamo vodu koju uglavnom nemamo a za to što plaćamo nikada niko nije dobio priznanicu? Gde ide taj novac“?- pitaju se naši sagovornici nezadovoljni radom  Radovanovića. Dodaju i da ne veruju da je realno da neko zbog 100 i kusur evra odborničke nadoknade u Skupštini grada može da zapostavi svoj biznis a da nema nekakve druge prihode. 

-Čujem da je praktično napustio uzgoj svinja i da uskoro treba da se zaposli. Priča se da će hleb naći u JKP. Ispada da smo mi seljaci dobri samo kad treba da se glasa, da se skupe potpisi i da nekoga na svojoj grbači podignemo do fotelje. Onda nas automatski zaborave do sledećih izbora. Tako je barem sudeći po Jovici Radovanoviću i njegovom angažovanju za rešavanje seoskih problema. Lepo je da se obnovi igralište, za to je dobio neke pare. Pitanje je međutim da li je seosko igralište na vrhu liste prioriteta u Kutlovu. Put do groblja nam je u očajnom stanju, vrzine zapuštene, ma selo je u kolapsu“, ogorčeni su meštani. 
Grebani asfalt do kuće odbornika „grebe“ seljake u Kutlovi

„Važno je da je ulaz prema svojoj kući nasuo grebanim asfaltom još pre nekoliko godina. Ako je to pravilo, ako je prioritet da se naspe put za odbornika, šefa mesne zajednice Jovicu, u redu je. Lično ne verujem da je tako. U međuvremenu mi se sahranjujemo kao u srednjem veku. Da odeš kolima do groblja, čista je lutrija“, zaključuju meštani Kutlova, nezadovoljni radom odbornika. 

Najavljuju da će o svojim problemima informisati gradonačelnika Nikolu Dašića i da od njega očekuju mnogo. Tvrde da na Jovicu Radovanovića ne mogu da se oslone i da praktično više ne računaju na njega. 
 
Jovica ne odgovara na pitanja 
 
U želji da čujemo drugu stranu poslali smo i pitanja Jovici Radovanoviću. U vreme kada objavljujemo ovaj tekst odgovor nije stigao.
1. Da li je tačno da ste pre nekoliko godina nasuli grebani asfalt na prilazu svom imanju u Kutlovu?
2. Da li je nasipanje puta do vašeg imanja prioritetnije od nasipanja puta do seoskog groblja?
3. Da li su tačne tvrdnje da uskoro očekujete zaposlenje i gde?
4. Da li je i koliko novca dobijeno za rekonstrukciju seoskog igrališta i ima li dostupnih podataka kako je taj novac utrošen?
VIDEO: Put do groblja u Kutlovu…
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar