Vozač uhapšen, sumnja se da je zaspao- 10 mrtvih, 45 povređenih!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rano jutros kod Slavonskog Broda autobus koji je vozio iz Frankfurta za Prištinu sleteo je sa autoputa i prevrnuo se, a tom prilikom poginulo je najmanje 10 osoba, dok je 45 putnika povređeno. Povodom nesreće oglasio se i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Policija je oko 6.20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj je je autobus sa KiM sleteo sa puta, prenose hrvatski mediji.

Zamenik opŠinskog državnog tužioca Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mestu nesreće gde je autobus sleteo sa autoputa A3 u blizini Slavonskog Broda te je izneo nove detalje o toj tragediji u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a poverđeno nekoliko desetina ljudi.

– Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o sletanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolovoza. Autobus je vozio iz Frankfurta u Prištinu, auto prevoznika Deva Tours sa sedištem u Prištini, rekao je Pranjić, prenosi Dnevnik.hr.

OGLASIO SE HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA: 15 osoba je teško povređeno, među njima i jedna devojčica

Šef civilne zaštite Damir Trut i ministar zdravlja Vili Beroš otišli su na mesto nesreće. Nakon obilaska bolnice u Slavonskom Brodu, u kojoj je pomoć zatražilo 45povređenih, Vili Beroš se obratio javnosti.

-U nesreći je učestvovalo 69 osoba, 67 putnika i 2 vozača, rekao je Beroš.

Kako je dodao, 15 osoba je teško povređeno.

-U nesreći je bilo i maloletnika, jedna devojčica je teže stradala, rekao je Beroš.

PRIŠTINSKI ZVANIČNIK KASAPOLJI: Ovo je strašna nesreća

U Slavonski Brod stigao je i prištinski zvaničnik Gezim Kasapolji.

– To su sve ljudi koji rade u Nemačkoj i hteli su svoj odmor da provedu na KiM. Čuli smo se sa porodicama povređenih i poginulih, rekao je Kasapolji.

UZROK NESREĆE UMOR?

Kako nezvanično saznaju hrvatski mediji, vozači tog autobusa su odmarali posle Bregane pola sata. Potom su se zamenili.

Pretpostavlja se da je nesreći kumovao umor vozača. Nažalost među poginulima je i jedan od vozača, koji u tom trenutku nije vozio autobus.

ŠEF CIVILNE ZAŠTITE DAMIR TRUT OBRATIO SE JAVNOSTI, POGINUO JE JEDAN VOZAČ. U AUTOBUSU JE BILO I DECE

Šef Civilne zaštite Damir Trut obratio se javnosti.

-U autobusu je bilo 67 putnika i 2 vozača. Nažalost, 9 putnika i jedan vozač su poginuli, rekao je Trut.

-44 putnika su primljeni u bolnicu u Slavonskom Brodu. Osam je teže povređeno, četvoro ih je operisano. 14 putnika i jedan vozač su u policijskoj stanici, čekaju smeštaj u objekt koji će im osigurati županija, rekao je Trut i dodao da je u autobusu bilo dece.

-Prema informacijama koje sam dobio od policije, za 45 minuta će biti otvorena jedna traka i saobraćaj će krenuti, dodao je on, a prenosi Index.hr.

(ucentar/kurir.rs) 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar