Preti li zaraza u Petrovcu!? Nesnosan smrad se širi rekom Uglješnicom u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U poslednjih mesec dana rekom Uglješnicom i njenim tokom od kragujevačkog naselja Petrovac do samog Jovanovca i njenog ušća u Lepenicu širi se nesnosan smrad. 

Na ovo su nas upozorili meštani samih naselja i sela u donjem toku reke, preciznije od mesta gde se trenutno gradi novi zatvor u Petrovcu ka ušću. I sami reporteri UCENTAR uverili su se da se nesnosan smrad širi dolinom, a mogu ga osetiti i svi putnici koji prolaze preko ovdašnjeg mosta na magistralnom putu Kragujevac- Topola.

-Ne znamo šta izaziva ovo što preti da postane prava ekološka katastrofa, ali i da se raširi zaraza. Pretpostavljamo da je reč o kanalizaciji koja usled nedovoljnog vodostaja se zadržava u koritu. Nešto hitno mora da se preduzme. Ugroženi smo svi- kažu nam meštani. 

Oni veruju da su ovdašnji izvođači radova na izgradnji nove zgrade zatvora oštetili cevi koji su sprovodili kanalizaciju u reku iz obližnjih naselja.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“  u vreme kada objavljujemo ovaj tekst nismo dobili odgovore na ova pitanja. Pitanja smo uputili generalnom direktoru Nebojši Jakovljeviću. 

POGLEDAJTE fotogaleriju kakvo je trenutno stanje… ucentar.rs foto: ucentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar