OPREZ!!! Prevarant hara u Kragujevcu- „zacrnio“ mnoge lažući za kredite!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prevarant koji se predstavlja kao radnik Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije već mesecima hara u Kragujevcu i okolnim opštinama. Kako nam je ispričala jedna od žrtava on je prevario mnoge privrednike i poljoprivrednike obećavajući da će im obezbediti „bespovratna sredstva od strane Vlade, ali i iz IPARD fondova“. 

prevara sa kreditima foto: ilustracija

-On vešto manipulište papirima, od žrtava traži da plate izrade elaborata, takse i „troškove“ u zavisnosti od visine sredstava IPARD fondova. Najčešće je to oko pet hiljada evra, ali ima ljudi koje je „zacrnio“ i za mnogo više novca. Niko nikada nije dobio kredit- priča nam jedna od žrtava. 

Nema hleba bez motike…

Još jedan od prevarenih građana potvrdio nam je ovu priču. On je proverao da li lažni činovnik radi u Ministastvu pravde i dobio je- negativan odgovor! Prema njegovim rečima, saopšteno mu je „da je isto lice nekada radio u Ministarstvu saobraćaja Vlade Republike Srbije, ali da nikakve veze nema sa ministarstvom preko koga se aplicira za pomenute kredite“. 

UCENTAR za sada ima potvrde da je prevario nekoliko Kragujevčana- ali da se u poslednje vreme skoncentrisao na prevaru sa IPARD fondovima. Nezvanično saznajemo da i MUP ima određena saznanja i da je na tragu prevarantu. 

Šta je IPARD

IPARD je pretpristupni program Evropske unije vredan 175 miliona EUR, a kada je reč o Srbiji on se odnosi na period od 2014. do 2020. godine. IPARD III će biti naslednik IPARD II programa, za period 2021-2027.

IPARD je sastavni deo IPA (Instrument pretpristupne pomoći, eng. Instrument for Preaccession Assistance) odnosno njegova 5. komponenta, koja se odnosi na ruralni razvoj. Program IPARD predstavlja jednu od prioritetnih oblasti IPA, namenjenu ruralnom razvoju. IPARD je skraćenica od: Instrument for Preaccession Assistance in Rural Development.

 ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar