Spasavajući drugove iz obruča na Košarama- Ostoja je postao besmrtan!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Na današnji dan, 28. jula 1998. godine u borbi sa šiptarskim teroristima u blizini karaule Košare herojski je poginuo potpukovnik Goran Ostojić. Legendarni Ostajao bio je načelnik Štaba 63. Padobranske brigade. Omiljen kao starešina, neustrašivi ratnik život je izgubio pokušavajući da iz zasede izvuče kolege iz specijalne jedinice. Njegovi saborci svedoče da je imao pancir ali da je kobni kuršum nekako pronašao put i presekao aortu. 
Iza Gorana Ostojića ostao je ponosni sin Bogdan. 
U Jagodini i Levču nekoliko ustanova nosi ime potpukovnika Gorana Ostojića; osnovna škola, izviđački klub, ulica…
Aero miting i padobranski skokovi godinama se na ovaj dan održavaju u Jagodini a kup koji se tom prilikom dodeljuje nosi ime za slobodu palog viteza Gorana Ostojića Ostoje. 

,,I bog se sagne da ubere cvet“, naslov je najnovije knjige levačke pesnikinje i učiteljice Jovanke Ostojić. Naslov romana, kako reče autorka, je metafora koju nije potrebno objašnjavati.

– Njegove reči pamtim i danas…“Izvini, majko, ali domovina zove! Onda revoltiran kaže:,,Koliko si petica dala generacijama na rodoljublje… moraš da prihvatiš ovo… jesi li svesna toga? I kada bi ga sad, ponovo, pitali da pođe da brani otadžbinu, on bi to učinio. On bi, opet bi pošao u zov domovine i pod stegnje, rekla je pre nekoliko godina na godišnjicu pogibije sina njegova majka.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar