OPAAA radnici u Skupštini grada Kragujevca najavljuju ŠTRAJK zbog niskih plata!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Reprezentativni sindikati koji deluju u gradskim upravama grada Kragujevca, nezadovoljni visinom zarada i nemogućnošću dogovora o poboljšanju materijalnog statusa zaposlenih, najavljuju početak aktivne borbe, koja podrazumeva štrajk upozorenja i druge oblike sindikalne borbe, što smo i najavili rukovodstvu Grada, kaže se u zajedničkom saopštenju Samsotalnog sindikata, ASN i Sindikata „Nezavisnost“. 
-Dogovorena i započeta isplata solidarne pomoći, obustavljena je i po tvrdnjama rukovodstva Grada neće biti isplaćena. Podsećamo da su zarade zaposlenih u organima Gradskih uprava, za zaposlene sa srednjoškolskim obrazovanjem oko 34.000 dinara, dok je za visoku školsku spremu oko 56.000 dinara, što je znatno niže od zarada u drugim gradovima i opštinama.
Nezadovoljstvo proizilazi i iz činjenice da nisu započeti pregovori za zaključenje novog Kolektivnog ugovora za koji su sindikati podneli zahtev, a za čije započinjanje su istekli zakonski rokovi- kaže se u saopštenju.
Sindikati „posebno ističemo jedinstvo svih zaposlenih u ovim zahtevima, kakvo do sada nije iskazano“.
-Još jednom pozivamo rukovodstvo Grada da u pregovorima sa Sindikatima postignu dogovor o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih.- kaže se u saopštenju tri sindikata. ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar