SKANDAL u najavi: da li su pronađene tribine iz Velikog parka u Kragujevcu!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
– Iste takve tribine su postavljene na terenu u Bagremaru tako da je vrlo verovatno da su ih prebacili tamo – napisao je naš čitalac M.M. iz Kragujevca u želji da pomogne u rešavanju misterije nestanka tribina sa igrališta u Velikom parku, o čemu smo pisali. 
Zvanično nismo mogli da potrvdimo ovu vest, mada ima dosta podudaranja, a i same tribine dosta su slične. No, krenimo redom.
„A jesi li ti muzičar? Ne nisam muzičar… Nisi… Jesam… A, jesi. U stvari jesam… Jesi? A ne, kazem nisam…

Nedavno je Predrag Stevović, gradski ministar za sport u pomenutom naselju „predao“ igralište građanima na korišćenje, kako je napisano na zvaničnom sajtu Skupštine grada, sve uz fotografisanje kao da se, u najmanju ruku, otvara novi stadion „Čika Dača“. Bilo je i samohvalisanja…

– Ovo je nastavak kampanje koju sprovodi grad Kragujevac i najlepši je deo mog posla zbog kojeg volim ovo za šta sam zadužen. Apsolutna je privilegija da građanima možemo da priuštimo ono što im je stvarno potrebno – kazao je Stevović, član Gradskog veća zadužen za sport. On je dodao da je „podrška grada i gradonačelnika Nikole Dašića neprikidna za ovakve projekte“. 
saopštenje na zvaničnom sajtu SGK u kome se tvrdi da su urađene nove tribine u Bagremaru!

Stevović je istakao da su „u okviru radova ukupne vrednosti oko 450 000 dinara urađene mreže iza golova, da su golovi rekonstruisani, postavljene mrežice i urađene nove tribine“.

E sada, da li su tribine nove ili su stare iz Velikog parka prefarbane, moraćete da procenite sami.
– Prosto je nemoguće da neko ovako bezočno laže, da prefarba stare tribine iz Velikog parka, preseli ih na drugu lokaciju, i uz fanfare to prikazuje građanima kao nešto novo i sve to objavi na zvaničnom sajtu Skupštine grada. Ovo nije rađeno ni u staljinističko doba. Da nije tragično, bilo bi smešno. Podnećemo prijave svim

Tribina koja je „nestala“ iz Velikog parka…

nadležnim službama da vidimo da li ova „šetnja tribina“ ima zakonskog osnova, da li su ispoštovani propisi o bezbednosti, da li je proverena statika i ostalo, kažu u GrO Dveri u Kragujevcu koji su se takođe obratili Ucentar zainteresovani za nestanak mobilijara iz Velikog parka i njegovog neposrednog okruženja.

Oni kažu da svaki normalan čovek želi da deci i omladini obezbedi igrališta ali da se nešto premešta iz jednog dela grada u drugo naselje samo radi fotografisanja i promocije lokalnih političara jedinstven je slučaj u novijoj političkoj istoriji Srbije.
– Ovo je opasan presedan. Ako je gradska vlast spremna na ovakvu javnu prevaru šta li je tek spremna da uradi građanima iza leđa – pitaju se Dveri.
 
Nema zvaničnog odgovora
Stevović nije odgovorio na pitanje UCENTAR da li su tribine iz

„Ala ih je opravio svaka mu čast!“

Velikog parka prenete na igralište u naselje Bagremar. Na sajtu Skupštine grada nema fotografija tribina oko kojih se digla poprilična prašina u Kragujevcu, jer su odnete iz omiljenog izletišta.

„Ko bre sirotinja? Daj pet karata!“

Međutim, one se vide na portalu koji je registrovan u Somaliji, a iza koga nezvanično stoji upravo gradski ministar za sport Stevović. Ako se uporede fotografije može se samo zaključiti da je kosntrukcija tribina slična onima koje su nestale… U SDP Radnički rečeno nam je da oni nisu nadležni za održavanje igrališta u Velikom Parku, dok iz JKP Šumadija odgovor, takođe-nije stigao!ucentar.rs

foto: prinskrin/fb/ilustracija
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar