Stiže novi PUNTO – proizvodiće se u Poljskoj!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U ovom trenutku nije poznato da li će naslednik Punta biti klasičan hečbek ili krosover, ali je poznato da će biti proizvođen u Poljskoj, piše u autorskom tekstu novinar Miloš B Jovanović za telegraf.rs

Nakon što je 2018. godine prestala proizvodnja treće generacije popularnog Fijatovog modela Punto, italijanska kompanija je ostala bez svog modela u „B“ segmentu. Poslednje vesti, međutim, govore da će se Fiat u taj segment vratiti sa novim modelom, koji će biti predstavljen 2023. godine.

To je potvrdio izvršni direktor Stellantis grupe Karlos Tavares, navodeći da će automobil biti dugačak četiri metra i biti zasnovan na Stellantisovoj e-CMP platformi (koju koriste novi Citroen C4, aktuelna Opel Corsa, kao i modeli Peugeot 208 i 2008).

U ovom trenutku nije poznato da li će naslednik Punta, kao i do sada, biti klasičan hečbek ili krosover (render na početku teksta je samo jedna od mogućih varijanti izgleda), ali se zna da će biti proizvođen u Poljskoj, u Fijatovoj fabrici u gradu Tihi.

Novi model će biti potpuno električni automobil, a još uvek se razmatra mogućnost da u prvih nekoliko godina proizvodnje bude ponuđen i sa klasičnim SUS motorom ili kao hibrid.

Vesti iz Fijata upućuju na to da bi uskoro i Panda trebalo da dobije naslednika, čiji će izgled najverovatnije biti inspirisan dizajnom koncepta Fiat Centoventi, električnog modela koji bi na tržištu trebalo da se nađe već sledeće 2022. godine sa cenom od oko 15.000 evra.ucentar.rs/telegraf.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar