Haos u Aranđelovcu: Zavetnici najurili Svetislava Basare sa smotre Mermer i zvuci! (VIDEO)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na večerašnjoj smotri Mermer i zvuci u Aranđelovcu politički pokreet Zavetnici prekinuo je promociju knjige Svetislava Basare. 

Željko Čorlija

-Organizatori su na manifestaciju Mermer i zvuci pozvali dobitnika Ninove nagrade za književnost Svetislava Basaru da promoviše delo „Kontraendorfin“ u kome pljuje po Srbiji i velikanima naše književnosti kao što su Desanka Maksimović i Ivo Andrić. Mi smo insistirali da pročitaju odlomak iz knjige, ali niko nije hteo da pročita od sramote, jer se tu vređa Desanka Maksimović. Mi smo sprečili održavanje te sramne književne večeri i očuvali čast Aranđelovca, Bukovičke banje i naših književnih velikana- kaže za UCENTAR Željko Čorlija sekretar OO Srpske stranke Zavetnici Aranđelovac.

Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ može se pohvaliti dugom tradicijom umetničkog stvaranja i prikaza. Postoji od 4. jula 1968. godine kada su „prvi put su se oglasile fanfare i najavile susret zvuka sa mermerom i smotru najvrednijih muzičkih, folklornih, dramskih, baletskih, književnih, likovnih i filmskih ostvarenja“.

Književno veče nije održano. 

Pogledajte snimke…. ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar