VIDEO: Ovako se slavilo na ulicama Aranđelovca Jovanino zlato sa OI!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Veselo je danas bilo u Aranđelovcu posle osvajanja zlatne medalje Jovane Preković! Oduševljenje, sirene, aplauzi u kafićima… 

Svi se slažu da je ova sjajna devojka zaslužila da uđe u istoriju srpskog i svetskog karatea. 

Jovana Preković je rođena u Aranđelovcu 20. januara 1996. godine, gde je uspešno završila osnovnu školu ,,Svetolik Rnaković”, a potom i srednju školu, gimnaziju ,,Miloš Savković”, odličnim uspehom. Trenutno je student ,,Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje” i ,,Fakulteta za sport UNION – Nikola Tesla” u Beogradu.

Karateom je počela da se bavi 2001. godine u karate klubu ,,Knjaz” iz Aranđelovca čiji je i danas član. Da je pravi biser srpskog i svetskog karatea počela je da pokazuje već u prvim godinama svoje sportske karijere, te je, pored velikog broja osvojenih domaćih i međunarodnih karate turnira, bila i državni prvak u svim uzrasnim kategorijama.

Pored osvajanja velikog broja medalja na Svetskim premijer ligama i turnirima Serije A (Tokio 2017. i 2019. godine, Holandija i Francuska 2017. godine, Šangaj i Montreal 2019. godine), na Svetskom prvenstvu u Španiji osvaja zlatnu medalju u kategoriji i postaje svetski šampion u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 61 kilogram.

Pogledajte slavljeničku atmosferu u Aranđelovcu…  ucentar.rs 

foto: prinskrtin/društvene mreže video: Marko Kuhlmann

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar