Poznato i od čega je preminuo Novica Negovanović-koban moždani udar!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Legenda srpske muzike kompozitor, tekstopisac i pevač Novica Negovanović iako je bolovao od korona virusa nije preminuo od ove bolesti- već je bio koban jutrošnji moždani udar. 

On se već neko vreme lečio u kovid bolnici u Kruševcu i u toku sinoćne večeri zdravstveno stanje je krenulo na bolje. Međutim, jutros oko pola četiri  preminuo je posle jakog moždanog udara.

-Na žalost moramo prihvatiti surovu istinu da je veliki Novica otišao! I pored ogromnog angažovanja lekara, sestara od načelnika Kovid bolnice u Krusevcu, porodice Gašić i svih nas koji smo svakodnevno bili u komunikaciji. Sve je krenulo na dobro, kiseonik sveden na minimalnu meru, labaratorijski nalazi su krenuli na bolje, ali moždani udar nije mogao da se predvidi! Ostavio je iza sebe neprocenjivo blago na polju očuvanja prave narodne pesme, bio je dobar, iskren prijatelj, ovo je nenoknadiv gubitak za sve nas. Moje iskreno saučešće porodici i neka počiva u miru, a mi ćemo kroz njegove pesme da čuvamo lik i delo Velikog Perice (Novice) Negovanovića- kaže za UCENTAR njegov prijatelj Radiša Urošević, legenda šumadijske muzike.


ucentar.rs 
 
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar