Marija Zaharova fotkom obeležila šest godina na funkciji!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Danas je šest godina od kako sam u „fotelji“. Inače, moraš ovako da sedneš- bez opuštanja ni minut- poručila je Marija Zaharova portparol Ministartsva inostranih poslova Rusije. Ona je na  druptvenimmrežama objavila i fotografiju na kojoj sedi u fotelji u elegantnoj odeći. Autor fotogtafije je Ekatarina Bogdanova. 

Marija Zaharova foto: Ekatarina Bogdanova

Jedna od najpopularnijih ruskih političarki- prva žena u istoriji koja obavlja funkciju direktorke Sektora za informisanje pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije. Rođena je u porodici diplomata, a detinjstvo je provela u Pekingu, gde su joj roditelji bili na službi.Diplomirala je međunarodnu žurnalistiku na prestižnom moskovskom fakultetu MGIMO, a specijalizirala orijentalistiku i novinarstvo. Praksu je prošla u Ambasadi Rusije u Kini.

Karijeru je počela u novinarstvu, a u Ministarstvo inostranih poslova prešla je 1998. godine. Bila je šef službe za informisanje ruske misije pri UN, a zatim je imenovana za zamenika direktora Odeljenja za informisanje i štampu. Ima diplomatski rang — savetnik prve klase. Član je Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Ruske Federacije.ucentar,rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar