KRAH srpskog fudbala- SMENA lopina i ZABRANA da se bave fudbalom!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Utisak je tužan i ponižavajuć, jer su naši klubovi ove nedelje primili čak 14 golova u Evropi (Vojvodina šest, Čukarički pet, Partizan dva i Crvena zvezda jedan), pa je to samo još jedan pokazatelj da je srpski klupski fudbal daleko i od prosečnih evropskih liga, odlično konstatuje novinar portala, direktno.rs 

Crveno svetlo odavno je upaljeno. Srpski fudbal su uništili menadžeri, kriminalci i ljudi koji permanentno vršlajju poslednje tri decenije napravivši od njega pijacu. 

-Da je srpski fudbal daleko od elite, pa čak i od prosečnih fudbalskih liga u Evropi, znali smo odavno, samo nova potvrda za tako nešto nam i nije bila potrebna. Ali, ona je stigla, najpre u utorak, kada je Zvezda doživela jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji (od Šerifa), da bi sinoć Čukaričkom i Vojvodini bila napunjena mreža u Švedskoj, odnosno Austriji. Jedino je utisak popravio Partizan, koji je prošao dalje, ali je kompletan utisak poražavajuć – jer su srpski klubovi ove nedelje ukupno primili 14 golova u Evropi- kaže se u tekstu direktno.rs i navodi da su se „busali u grudi prošle nedelje poznavaoci fudbala, bili su svi puni nade da bi ovo mogla da bude uspešna nedelja za srpski fudbal, te da ćemo imati tri kluba u borbi za evropsku jesen“.

-Kad ono, stiglo nam je otrežnjenje, čisto kao pokazatelj gde se srpski fudbal trenutno nalazi. Daleko od elite i u trećoj evropskoj ligi…Da će ovo biti tužna i teška nedelja za srpski fudbal, moglo je da se nasluti u utorak, kada je Zvezda, uprkos bombastičnim najavama, tresnula o zemlju u Moldaviji, gde ju je izbacio „favorizovani“ Šerif. Liga šampiona je ostala samo san, pa je fudbal u Srbiji dobio upozorenje da su nam sad i moldavski klubovi bauk- kaže se u ovom tekstu koji ponajbolje ilustruje stanje u srpskom fudbalu.

Da okače opanke o klin…

Ali, to nije sve, jer su se sinoć ređali udarci za naše klubove. Očekivalo se u Srbiji mnogo i od Čukaričkog, koji je na megdan Hamarbiju odneo plus dva iz Beograda (3:1), ali je onda usledilo otrežnjenje.

Već u prvom poluvremenu „brđani“ su primili tri gola, do kraja meča ukupno pet, pa su bolno prizemljeni. I to od kluba koji nikako ne bi smeo da prestavlja bauk i koji se ne kotira visoko u evropskim okvirima.

Kao bosa po trnju se provela i Vojvodina, koja je na gostovanju LASK-u povela, da bi zatim primila čak šest komada. Dovoljno da nam Austrijanci pokažu da su za nas fudbalska velesila.

Na kraju, jedina dobra vest za naš fudbal stigla je od Partizana, koji se iščupao protiv Sočija, došao je do produžetaka u 90. minutu, da bi se nakon toga radovao posle penala i plasirao se u plej-of Lige konferencija, gde će igrati sa Santa Klarom.ucentar.rs/direktno.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar