„Da li ste pili vodu koju delite narodu?“- pita SSP nadležne u Topoli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
-Kao i svake godine građane Topole i okolnih sela nije zaobišla restrikcija vode. Od početka jula restrikcija je počela prvo u selima, najpre na po dva dana, u poslednje vreme nema pravila da li će to biti tri, četiri ili pet dana. Zadnja dva dana noću (za sada) se isključuje voda i u gradu Topola. JKSP Topola je počelo sa dopremanjem pijaće vode u sela. Da li je ta voda stvarno pitka? Meštani sela Lipovac juče su dobili vodu za piće koja je vidno zamućena- kaže se u saopšteju Stranke slobode i pravde iz Topole, koja je medijima dostavila fotografije mutne  vode. 
-Osetljivoj populaciji, kao što su deca, stari i oni sa oslabljenim imunim sistemom, a ova populacija preovlađuje u Lipovcu, ne preporučuje se konzumiranje ovakve vode sumnjivog kvaliteta. Da li su se nadležni, Opština Topola i JKSP Topola, zapitali da li ova populacija ima bilo kakvu drugu mogućnost, odnosno da li ima mogućnost da koristi neku drugu pijaću vodu?- pitaju u SSP i „predlažu da preduzeća za vodosnabdevanje koja su odgovorna za higijensku ispravnost vode za piće temeljno utvrde zdravstvenu ispravnost kako ne bi došlo do rizika da osetljive grupe stanovništva dobiju prvenstveno bolesti digestivnog trakta“.
-Odavno je trebao da se reši problem sa nestašicom vode u Topoli, i to na duže staze, a ne usred leta kad  krenu  restrikcije da se vrše istraživanja, prave bušotine, čekaju dozvole za rad i Institut za javno zdravlje koje vrši ispitivanje vode u bušotinama. Pitamo  da li bi se neko od nadležnih, u dužem vremenskom periodu, usudio da konzumira ovako zamućenu vodu sumnjivog kvaliteta?- kađe se u saopštenju SSP iz Topole.


ucentar.rs foto: prinskrin/dm

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar