ŠKALJARCI SPREMALI HAOS- bomba bi raznela sve u prečniku od 100 metara!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

DETALJI ISTRAGE: Spremao se HAOS: Škaljarci organizovali više grupa koje su motrile na Kašćelana, „pouzdani izvor“ javio za odlaganje suđenja, piše portal in4s

Bomba bi raznela sve u prečniku od sto metara…

Prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena ekplozivna naprava za kačenje na krov vozila u pokretu. Uhapšeni su T.H., M.M. i I.D. zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, a T.H. i M.M. su osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

U predmetu protiv dela kriminalne organizacije „škaljarski klan“, Specijalno državno tužilaštvo je obezbedilo zaštićenog svjedoka koji je u optužnici označen pod nazivom „Kamenko Kuč“. Na osnovu iskaza ovog svedoka, otkrile su se brojni detalji o planiranju kriminalnih radnji i ubistava.

Tako je Kamenko Kuč do detalja govorio o planiranju ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu, o čemu je portal Dan pisao.

Međutim, svedok je detaljno i vrlo precizno govorio SDT-u o planiranju likvidacije jednog od navodnih vođa „kavačkog klana“ Slobodana Kašćelana za šta navodi da mu je nalogodavac Janko Vukadinović. Kako je istraga otkrila ova grupa je ručno napravljenim eksplozivom, veoma velike razorne moći, htela da likvidira Kašćelana.

Prema njegovim rečima, „škaljarski klan“ je organizovao nekoliko grupa koje se motrile na svaki Kašćelanov pokret. Takođe, kako je naveo pred tužiocem, ova kriminalna organizacija imala je i „pouzdani izvor“ koji je javio da je suđenje Kašćelanu odloženo zbog čega je plan ubistva tada propao, piše DAN.

Iz zatvora planirao likvidacije
Specijalni tužilac Saša Čađenović potvrdio je ranije pisanja „Dana“ da je sprečena planirana likvidacija improvizovanom eksplozivnom napravom. Prema nezvaničnim informacijama, SDT tereti Janka Vukadinovića da stoji iza planiranih likvidacija koja su trebale da budu izvršene u Podgorici i Tivtu. Radi se o eksplozivoj napravi velike razorne moći, ubojno dejstvo u prečniku 100 metara, ukupne težine 5,8 kilograma, od čega su u istu bila smještena oko 3,2 kilograma plastičnog eksploziva.

Prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu. Uhapšeni su T.H., M.M. i I.D. zbog sumnje da su izvršili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, a T.H. i M.M. su osumnjičeni i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U predmetu pod radnim nazivom „Meta 1“, službenici SBPOK, u saradnji sa kolegama iz hercegnovske i podgoričke policije, sprečili su delovanje kriminalne organizacije koja je imala za cilj da ubije najmanje tri osobe.

– Jedno lice je trebalo da bude lišeno života u Podgorici 22. januara, dok su druga dva lica trebalo da budu lišena života na aerodromu u Tivtu istog dana u jutarnjim časovima. Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage u krivičnom predmetu formiranom po krivici V.J. (Vukadinović Janko) i drugih zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – kazao je Čađenović.

U Tivtu su, kao je istraga utvrdila, trebali da budu ubijeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, zbog čega su uhapšeni Radovana Stanišić, Mile Jovanović i još jedna osoba. U Budvi je pripremana likvidacija Marka Ljubiše Kana, za šta se terete uhapšeni srpski državljani Lazar Ilić i Strahinja Savić, dok organizator te kriminalne grupe nije identifikovan. U nastavku akcije uhapšen je i G.M.
Osumnjičeni za planiranje ubistva označeni su u evidenciji policije kao osobe bliske i članovi „škaljarskog klana“.

– Navodi da ne zna tačan datum kada je trebalo da bude izvršeno ubistvo Belivuka, ali da zna da je 22. januara odloženo ubistvo Kašćelana i da je bilo u par dana hitno da se radi ovaj posao jer su svima trebale pare, te da je od Janka Vukadinović saznao da je odloženo suđenje Slobodanu Kašćelanu koje je trebalo da bude 22. januara, koji mu je rekao da ima neke svoje poverljive izvore i verovatno je preko njih to saznao- navodi se u dokumentu u kojem je portal Dan imao uvid.

– Što se tiče ubistva Kašćelana navodi da je Janko svima u grupi prosleđivao fotografije Kašćelana jer ga je neko pratio, a Janko mu je rekao da Kašćelana prati više grupa i da će javiti tačno vreme njegovog dolaska na Cetinske semafore- navodi se u optužnici, piše DAN.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar