D R A M A: još manje od nedelju dana da Mali Boško preživi… POMOZI SRBIJO!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Za lečenje šestomesečnog dečaka, Boška Guglete, koji boluje od spinale mišićne atrofije, u ovom trenutku neophodno je prikupiti još 450.000 evra, kako bi odlaskom na lečenje u Budimpeštu primio terapiju, odnosno najskuplji lek na svetu – Zolgensmu. Međutim, za to je ostalo još manje od nedelju dana. Roditelji apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu u bici za Boškov život.

SMS na 1032 na 3030..
 

Još skoro pola miliona evra, ili oko 250.000 SMS poruka deli mališana Boška Gugletu od odlaska na lečenje u Mađarsku iz novosadske Dečje bolnice u kojoj leži već osam nedelja. Za roditelje Nađu i Janka, svaki dan je neizvestan, jer iznos mora biti prikupljen do 20. avgusta.

„Boško je na intezivnoj nezi, na veštačkom disanju. Hrani se na sondu, nije bolje… I neće biti bolje dok ne primi svoj lek. Bolest je jako brza, progresivna i smrtonosna. Mišići otkazuju jedan po jedan, počev od mišića nogu i ruku, ali je Boško sada u opasnosti, jer su mu mišići pluća i srca na ivici da otkažu“, kaže Boškov tata Janko Gugleta.

Borbi za Boškov život priključili su se mnogi, pa čak i oni kojima je pomoć isto tako potrebna. Dijana Mihajlović, majka deteta za koje se preko Fondacije „Budi human“ takođe prikuplja novac, pozvala je korisnike fondacije, koji nisu životno ugroženi, da deo sredstava izdvoje za Boškovu terapiju, nakon što je i sama sa računa za lečenje svog deteta prebacila 300.000 dinara. Njoj su se pridružili i drugi korisnici.

„Nama znači svaka pomoć, svaka uplata, svaka poruka. Ali to što korisnici fondacije sada rade, to je nešto neverovatno. To se ne može opisati… Nadam se da će im se višestruko vratiti i mi smo toliko zahvalni… Od svih pomoći ta je najposebnija, kada neko, za čije lečenje se isto skuplja i za čiji oporavak je potreban novac, usmerava taj isti novac za Boška – ja nemam reči. To me toliko dirne… A svaki dan je sve više korisnika koji svoja sredstva prebaciju za Boška, tako da – hvala im do neba!“, kaže Nađa Gugleta.

Iako je ostalo još malo vremena, Boškovi roditelji se nadaju da će i njihovo dete dobiti terapiju kao što je to bio slučaj sa devojčicama Minjom, Anikom, Sofijom i dečakom Gavrilom, sa čijim su roditeljima svakodnevno u kontaktu i koji im pružaju podršku.

On je još uvek živ zahvaljujući lekarima koji su non-stop oko njega, oko 10 njih i respitatoru koji diše za njega. Mišići pluća su mu toliko slabi da on ne može samostalno da diše. Ja molim sve vaše gledaoce i građane Srbije i sveta i sve humane ljude da pomognu na bilo koji način. 

 

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR koducentar.rs/n1
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar