Zaplenili zlatan nakit i 160 srebrnjaka na Carini (FOTOGALERIJA)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Carinici su, u saradnji sa policijom, 13. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra.

deo zaplenjenog nakita…

Kako je saopšteno, nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil “Opel Vivaro“ nemačkih registarskih oznaka kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj.

Vozilom je upravljao 38-godišnji bugarski državljanin, čija je supruga bila među putnicima.

Nakon što su na pitanje službenika svi odgovorili da nemaju ništa da prijave, usledila je detaljna kontrola koja je to demantovala.

Deo zaplenjenog nakita…

Naime, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica.

Najviše je bilo prstenja – čak 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, 5 pari minđuša, 2 priveveska za kosu, 5 ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama.

-Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu. Dobro je poznato su dragocenosti vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te da se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice- kažu u Upravi carine.

Dan kasnije  ovoga puta na graničnom prelazu Kelebija, carinnici su zaplenili 160 srebrnjaka koje su putnici bez prijavljivanja pokušali da unesu u zemlju.

Srebrnjaci su otkriveni na ulazu u Srbiju, u automobilu “Nissan Qashqai“ austrijskih registarskih oznaka, kojim su putovali majka i sin. Vozilom je upravljao 30-godišnji srpski državljanin, dok je na mestu suvozača bila njegova 49-godišnja majka koja poseduje austrijske isprave.

Na pitanje službenika oboje su rekli da nemaju ništa da prijave, ali je tokom kontrole prtljaga utvrđeno da to ne odgovara istini. Naime, carinici su u kesi sa garderobom i kozmetikom koju su putnici stavili na zadnje sedište, otkrili i 150 srebrnih novčića za koje su putnici rekli da su zaboravili da ih prijave.

Daljom kontrolom utvrđeno je da se još 10 srebrnjaka nalazi u torbici suvozača.

Reč je o jubilarnim srebrnim kovanicama sa natpisom “Elizabeth II nuie one dollar“ izrađenim od srebra izuzetne čistoće.

FOTOGALERIJA: Zaplenjeno zlato i srebrnjaci… foto: Uprava carina 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar