Sajam lova, ribolova i lovnog turizma od 19. do 23. avgusta u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kragujevcu se ovde godine organizuje XII Međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizma  „Kraguj M“. Manifstacija se održava na Šumadija sajmu  od 19. do 22.avgusta . Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, organizatori sajamske manifestacije su preduzeće Meteor Stil, Šumadija sajam i Lovački savez Centralne Srbije, najavljeno na konferenciji za novinare u Medija centru.

-Učinili smo sve da bi se Sajam lova, ribolova i lovnog turizma održao zbog epidemiološke situacije. Kako bismo privukli veći broj učesnika sajam će, pored izložbenog dela, zbog održavanja radionica, tribina i prezentacija imati edukativni karakter i biće jedini takav sajam u Srbiji. Najavljeno je 25 učesnika, a pored gostiju iz lovačkih saveza Srbije i Republike Srpske reprezentativne artikle iz lovačkog i sportskog programa izlagaće gigant Zastava oružje, učestvovaće četiri nacionalna parka kao i kompanija koje se bave lovačkom i ribolovnom opremom- kaže Dragoljub Dimovski, direktor preduzeća Meteor Stil  i jedan od organizatora.

Partnerski odnosi i međusobno razumevanje kruna su ove dugogodišnje saradnje zbog koje će se 12. put održati sajam od 19. do 22. avgusta, kaže sa druge strane Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma.

-Siguran sam da će u narednom perodu ovaj sajam dostići pun obim i kapacitet i da ćemo moći da ugostimo sve saradnike i partnere u većem ambijentu, rekao je on i pozvao sugrađane da posete sajam-kaže Lazović.

Vrlo važna uloga lovaca ima i socijalni karakter i zato smo ove godine spremi dočekali sajam kako bismo predstavili sve ono što se dešavalo u ovoj i prethodnoj godini.

-Ove godine fokus će biti predstavljanje lovišta, nacionalnih parkova, lepote Srbije, kaže Tomica Radosavljević, predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije.

Tokom brojnih stručnih radionica i tribina biće najavljeno održavanje svetske izložbe lovstva u  Budimpešti, a deo pripremljene promocije i eksponata iz naše zemlje biće izloženo na ovogodišnjem sajmu. Kao potvrda značaja lovstva u Srbiji i u svetskim okvirima biće gostovanje generalnog direktora Svetske asocijacije lovaca Tamaša Magesku na otvaranju 12. Međunarodnog sajma lova, ribolova i lovnog turizma.

U okviru pratećeg programa u prostorijama Medija centra održaće se edukativne radionice na temu Nevlasnički psi i mačke u lovstvu,  prezentacije knjiga ”Sajamski vidici nad Šumadijom” autora Svete Madžarevića, ”Namenski aplikativni računasrki programi Baze lovaca i trofeja” autora Ištvana Fenjveša, tribina Akturlno u oblsati propisa o oružju i municiji.

Na platou Šumadija sajma poslednjeg dana biće održano tradicionalno takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša.

Otvaranje sajma je u četvrtak u 11 sati, ulaz je 150 dinara, parking za posetioce je besplatan.ucentar.rs foto: IS SKG

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar