Ključni dokaz- bivšem direktoru u Kragujevcu 341 066 dinara jer nije iskoristiio odmor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Redakcija UCENTAR došla je u posed Rešenja 12-19443 koje je doneto juče 17. avgusta i po kome se bivšem direktoru JKP Šumadija Kragujevac Nemanji Dimitrijeviću  određuje nadoknada od – 341. 066 dinara! 

Dimitrijeviću prema ovom rešenju sleduje oko 2 915 evra zbog neiskorišćenih 22 radna dana u 2020. godini i 15 radnih dana u ovoj godini. Rešenje je potpisao Marko Vujnović, novopostavljeni direktor JKP „Šumadija Kragujevac“.

primopredaja dužnosti 05. jula ove godine: Dimitrijević i Vojnović..

U rešenju se poziva na Zakon o radu u delu koji kaže da je poslodavac dužan „da po Zakonu o radu zaposlenom po prestanku radnog odnosa koji nije iskoristio godišnji odmor u celini ili delimično ispalti novčanu naknadu umesto korišćenja godišnjeg odmora u visini prosečne zarade prethnodnih 12 meseci srazmerno broju dana neiskorišćenog godišnjeg odmora“. Ako bi se ovaj parametar na koji se poziva u obrazloženju Rešena uzeo kao relevantan dolazi se do računice da je Dimitrijević imao mesečnu platu oko 200 hiljada dinara kao direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Rešenjem se, inače nalaže Službi plaćanja da bivšeg direktoru odmah po donošenju Rešenja isplati iznos od 341. 066 dinara!

EKSKLUZIVNO: Faksimil rešenja JKP Šumadija Kragujevac… ucentar.rs 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar