Rešite problem sa ambrozijom u Kragujevcu, poručuju u SSP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zagušivanje Kragujevčana polenom ambrozije godinama ne jenjava. Jedini održivi imunitet na vaše alergijske reakcije ima gradska vlast. Jer, to što kijate, imate sekreciju iz nosa i češete se do raskrvarenja, nije interesna sfera, biće i da ste kilavi. Povećanje broja ljudi alergičnih na ambroziju iz godine u godinu nije dovoljan argument za rešavanje ovog svrabeža na koji je lokalna vlast bezidejna. Pre svega zbog neodgovornosti i nesnađenosti, a i sposobnosti su upitne. Vaš kvalitet života, nelagode kroz koje prolazite u periodu od juna, pa sve do kraja oktobra nisu od značaja. Razmaženi ste, kaže se u saopštenju SSP. 

Imajući u vidu da Stranka slobode i pravde nije obnevidela zahtevamo od gradske vlasti da pod hitno krene sa rešavanjem problema ambrozije u našem gradu i da na taj način utiče da što manje naših sugrađana ima respiratorne probleme koji u kasnijoj fazi mogu preći i u astmu.

Pitanja za gradsku vlast

Da li ste izvršili mapiranje, monitoring i na kojim lokacijama ste uništili ambroziju u toku ove godine?

Da li ste doneli strategiju uništavanja ambrozije?

Koliko ste sredstava u budžetu opredelili za uništavanje ambrozije?

Koje metode koristite za uništavanje ambrozije?

Koliko naloga ste dali fizičkim licima za uništavanje ambrozije?

 

Stranka slobode i pravde takođe zahteva da blagovremeno izveštavate javnost o koncentraciji polena ambrozije u vazduhu, kako bi na osnovu te informacije građani imali saznanja na osnovu kojih će preduzimati mere koje će im olakšati tegobe u ovom periodu godine. Za ozbiljno rešavanje ovog problema potrebno je da napravite regionalnu saradnju i da zajedničkim delovanjem kroz određeni vremenski period rešite problem ambrozije koji će u značajnoj meri uticati na kvalitet života građana, kaže se u saopštenju. 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar