„A onda je Kure kupio bmw, BMW-a rođaci…“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
San većine muškaraca je uspeh pokazan statusnim simbolima. Da li se radi o kompleksima ili pomodarstvu manje je bitno, u svakom slučaju jedan od tih simbola je moćni, crni BMW. Ovo nepisano pravilo očigledno je prihvatio i gradski većnik za za sport Predrag Stevović koji dnevno, ako je verovati našim izvorima, a oni, istini za volju nikada nisu omanuli, izdvaja čak 140 evra za vožnju luksuznog BMW-a koji po svemu sudeći iznajmljuje od lokalne Renta car firme. 
Naši sagovornici koji u strahu od gubitka posla u Gradskoj upravi žele da ostanu anonimni, tvrde da Stevović mesecima na posao dolazi vozilom za koje smo utvrdili da je vlasništvo agencija koja se bavi, između ostalog, iznajmljivanjem automobila. Računica je jednostavna i u velikoj meri iritira zaposlene u „Opštini“… Ako je prosečan broj radnih dana u mesecu 22 onda je jasno da 140 X 22 = 3080. Evra, naravno. Zaposleni u Gradskoj upravi sa diplomom srednje škole i prosečnom platom od 34.000 dinara za ovaj iznos mora da radi oko godinu dana. Jedan od „opštinara“ kaže da nije problem u tome da neko uživa u plodovima svog rada ali samo ako je, u konkretnom slučaju Stevović prodao neko imanje u rodnoj Metohiji ili tamo zaradio novac na bilo koji drugi način. 
„Nije realno da neko ko prima platu oko 100.000 dinara može sebi da priušti takav luksuz. Skupoceni automobil je svakog dana parkiran ispred zgrade gradske uprave i njime se na posao dovozi i sa posla odvozi gradski većnik Stevović. Taj automobil, sa tim registarskim oznakama je na ponudi jedne renta kar firme i njegov dnevni zakup iznosi 140 evra. To je luksuzna limuzina koju reklamiraju kao pogodnu za svadbena veselja, a zna se da se po našem običaju mlada i mladoženja voze u najluksuznijem automobili do koga mogu da dođu. Odakle pare za to“?, pita se naš sagovornik zaposlen u Gradskoj upravi. 
Tragom ove priče naši istraživači su nekoliko dana šetali ulicama i zaista su u više navrata na približno sličnom mestu ispred zgrade Gradske uprave zatekli pomenuti BMW kojim se dovozio većnik Stevović. Zaposleni u „opštini“ koji  decenijama rade za platu koja jedva dohvata minimalac i muče sezonske  muke običnih smrtnika u smislu pripremanja ogreva, zimnice, polaska dece u školu i slično ne gledaju blagonaklono na činjenicu da gradski većnik u samo jednom danu potroši 140 evra na iznajmljivanje luksuznog automobila. Jedan od najčešćih komentara je „odakle pare bre“?!
 


ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar