Pokušao da časti činovnike u katastru- sad može da dobije tri godine robije!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Republički geodetski zavod apeluje na građane da ne nasedaju na kafanske priče da se u katastru mora „podmazati“ kako bi posao bio završen i da za sve postoji „kombinacija“.

„Molimo građane da se o radu katastra isključivo informišu putem veb sajta RGZ-a www.rgz.gov.rs i da svu komunikaciju sa službama za katastar nepokretnosti obavljaju isključivo u pisanoj formi kako bi ostao zabezežen trag koji je moguće pratiti“, navode u saopštenju.

Do ovog saopštenja došlo je nakon incindeta „u katastru Novi Beograd kada je jedna osoba, prilikom podnošenja zahteva za promenu vlasnika u katastru nepokretnosti, uz svu potrebnu dokumentaciju predala i kovertu u kojoj se nalazilo 100 evra, saopštio je danas Republički geodetski zavod (RGZ).

Kako navode, stranka koja je podnosilac zahteva zakazala je svoj termin za predaju dokumentacije putem digitalnog servisa eZakazivanje i u predviđeno vreme bila primljena na šalter.

„Iako je stranka bila upoznata sa digitalnim servisima katastra, čini se da je nasela na kafanske priče o korumpiranom katastru gde se sve završava isključivo preko veze i zbog ovoga je stranka sebe dovela u potencijalno ozbiljan problem“, ističu u Republičkom geodetskom zavodu.

Podsećaju da je prema Članu 368. Krivičnog zakonika delo ponude poklona ili druge koristi službenom licu kažnjivo kaznom zatvora u trajanju do tri godine.

„Službenici katastra odreagovali su u skladu sa zakonom i ispoštovali proceduru da slučaj prijave policiji. Na lice mesta došla je fornzička ekipa i tim Uprave kriminalističke policije iz Odeljenja za borbu protiv korupcije. Ceo slučaj sada je u nadležnosti policije“, dodaju iz Republičkog geodetskog zavoda.ucentar.rs

foto: RGZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar