Abazović objavio snimak napada na policiju, SAJ došao ispred manastira…

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako sa terena javlja reporter „Novosti“ pripadnici Protivterorističke jedinice stigli su pred Cetinjski manastir. U toku je policijska intervencija… 

Poslednja vest je da je Patrijarh Srpski Porfirije i Mitropolit Joanikije helikopterom su sleteli na Cetinje! 

Pripadnici SAJ-a su pod punim naoružanjem, opremljeni pancirima i gas maskama. Novosti javjaju da se na Cetinju čula i pucnjava iz automatskih pušaka. 

U neredima lakše su povređene četiri osobe, potvrđeno je Portalu RTCG u Opštoj bolnici u tom gradu. Svi povređeni su pušteni na kućno lečenje. Inače, još uvek kasni početak hirotonisanja Mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Prema poslednjim informacijama oko policija je oko 7:40 sati intervenisala na Dvorskom trgu i opet bacila suzavce. Nakon toga demonstranti su se razbežali. Nešto posle 8 časova novinarka Radija CG javlja da se policija na trgu pregrupiše, kao i da su blokirani svi putevi ka Cetinjskom manastiru. 

Patrijarh Porfirije jutros je krenuo sa arhijerejima ka Cetinjskom manastiru, javlja Tanjug. Međutim, u ovom trenutku ne zna se zvanično gde se nalaze velikodostojnoci SPC. Prema nekim informacijama, autobusi su vraćeni na bezbednu lokaciju. Ali je u međuvremenu javljeno da je helikopterom sleteo na Cetinje

Inače, Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, objavio je na Tviteru snimak, kako je naveo, napada na policiju jutros na Cetinju. Pozvao je na mir i spuštanje tenzija.

 

Ivan Vujović generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) saopštio je jutros da je na počasnog predsednika te stranke Ranko Krivokapić bačena šok bomba dok je mirno stajao pred Dvorom kralja Nikole na Cetinju.

„Tom prilikom pretrpio je lakše povrede“, naveo je Vujović na Tviteru.

  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar