JUNIORI SRBIJE ŠAMPIONI SVETA! Čak šestorica igrača i dvojica trenera iz Radničkog!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Pragu.

Mladi vaterpolisti Srbije savladali su Italiju sa 10:8 u finalu. Bronzanu medalju osvojila je Crna Gora koja je nakon boljeg izvođenja peteraca savladala Mađarsku sa 12:11.

U izuzuzetno uzbudljivom meču madi „delfini“ uspeli su da nadigraju Italijane. Rezultat je konstantno bio u egalu. Prvo poluvreme završeno je nerešenim rezultatom. Nastavak je doneo nešto bolju igru naše selekcije i na kraju zaslužen trijumf. Reprezentacija Srbije osvojila je treće zlato na Svetskim prvenstvima, predhodna dva osvojena su 2011. i 2015. godine.

 Naša reprezentacija imala je čak šestoricu igrača i dvojicu trenera Radničkog iz Kragujevca– selektora Srbije Uroša Stevanovića i njegovog pomoćnika Dragana Kozomoru, Do zlata su je predvodili  upravo igrači Radničkog koji su postigli 8 od 10 golova u meču za zlato. Po dva puta u strelce su se upisali Nemanja Stanojević, Marko Radulović i Stefan Branković, a jednom Luka Pljevančić i Bogdan Gavrilović, dok je Jovan Tanasijević na ovaj turnir otputovao kao rezerva.
Čestitamo!


ucentar.rs 
foto: VSS/VSR/printskrinRTS
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar