Ekskluzivno: nastavlja se ČISTKA kadrova dvojca Pantić-Divac sa „Petog sprata“ u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako UCENTAR ekskluzivno saznaje uskoro se sprema takozvana druga faza čistke na famoznom „Petom spratu“ Skupštine grada Kragujevca. 

Ona se odnosi na smenu činovnika koji su bili najbliži saradnici bivšeg načelnika Uprave za razvoj grada Predraga Pece Popovića i  Bojane Divac, bivšeg načelnika Odeljenja za urbanizam i stambene poslove. 

Upravo su se za ove dve službe proteklih godina vezivale brojne afere, ucenjivanja i reketiranje privrednika, odugovlačenje sa izdavanjem građevinskih i lokacijskih dozvola… 

-Sada se analizira rad njihovih najbližih saradnika. Primera radi čak šest investitora od januara meseca čeka dozvolu za takozvanu lokacijsku dozvolu iako je zakanski rok 15 dana. Ljudi gube novac jer ne mogu da počnu radove, Grad gubi novac od uređenja građevinskog zemljišta. Samo u ovom konkretnom slučaju preko 300 hiljada evra, i pored zakonskog roka koji je odavno prošao- kaže izvor UCENTAR. Naša redakcija imala je uvid u datume podnošenja zahteva ovih investitora na koje ni posle osam meseci nije stigao odgovor.

Izvor u Skupštini grada kaže da su na udaru upravo oni kadrovi koji su bili saradnici pomenutog dvojca Pantić-Divac, ali se može  očekivati i smena Nikole Ribarića, nekadašnjeg načelnika za opšte poslove koji je „za dlaku“ izbegao smenu prilikom nedavne kadrovske čistke. 

-Dok se ne očiste restlovi ne može ni korak napred da se napravi. Pored toga gradonačelnika Nikolu Dašića „koči“ i kumstvo sa Radomirom Nikolićem čijih kadrova ima u Gradskom veću, upravama i komunalnim preduzećima, a posebno u JP „Energetika Kragujevac“. Reč je o najnepopularnijim političarima i kadrovima u gradu, za čija imena se vezuju brojne afere, mada Nikolić sve teže podnosi Dašićevu popularnost tako da ostaje da se vidi šta će biti- kaže izvor UCENTAR.

-nastaviće se- ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar