Pokvarismo posao- ovo je novi tender! Bivši direktor Zavoda uhapšen zbog sličnih muljaža!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nakon pisanja UCENTAR o u najmanje ruku sumnjivo raspisanom tenderu Zavoda za smeštaj odraslih lica Male Pčelice u Kragujevcu- isti je povučen i promenjen u svim njegovim spornim tačkama.

Stavka koja će ući u istoriju…

Da podsetimo u ranije raspisanom tenderu za nabavku vrednu oko 30 miliona dinara tražili su se uslovi- baš kao da su montirani za preduzeće koje je prošle godine imalo promet 72. 083, 332 – (slovima: sedamdesetdvamilionaosamdesetrihiljadetristatridesetdvadinara)! I to za nabavku namirnica koje su podeljenje u ukupno pet partija.

Kud ja stadoh ti produži…

Da bi se  isporučilo brašno, kore i ostale potrepštine bilo je potrebno da preduzeće ima i četiri vozača, 10 zaposlenih, četiri dostavna vozila (od toga dve hladnjače)… 

Pa čak je i traženo- da bi se isporučile brašno i kore da preduzeće mora da ima rešenje za javni prevoz i magacinski prostor od najmanje hiljadu kvadrata. 

Kada je UCENTAR objavio ove detalje tender je ekspresno povučen- i sada je objavljen novi.

novi izmenjeni tender.. Kome li smo pokvarili posao od 30 miliona!?

Najbitnija promena odnosi se upravo na činjenicu da se ne traži da preduzeće ima promet u abavci robe iz tenedera od 72 miliona dinara, već da tri godine nije u blokadi, što je standard u ovakvim prilikama.

Umesto da se potrebuje roba vrednosti oko 30 miliona dinara sada je vrednost nabavke svedena na pet, odnosno zadržana je jedna partija iz nabavke! 

Umesto 10 radnika, po novom tenderu traži se petoro zaposlenih od kojih dvoje moraju biti vozači. 

Promenjeni su i uslovi oko dostavnih vozila i hladnjača… 

direktor Nastić-Simović sa gradonaćelnikom Dašićem

Sve u svemu, sada je tender u okviru poštene tržišne borbe i na njemu mogu umesto jednog učestvovati na desetine preduzeća koja se bave trgovinom.

Inače, na čelu Zavoda za odrasle nalazi se dr Danijela Nastić Simović- od kada je prethodni direktor Vladica Stanojević uhapšen u korupcionaškoj aferi, između ostalog- baš zbog primanja mita prilikom javnih nabavki. 

Zajedno sa Stanojevićem uhapšeno je još 13 osumnjičeni, koji su uglavnom sklopili dogovor priznavanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom Višeg suda u Kraljevu, a pred istim sudom u Kraljevu suđenje traje- i dalje! ucentar.rs

foto:FB

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar