U ovoj sobi je žena motkom ubila supruga- novi detalji ubistva u Rači (VIDEO)!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Žena Ljiljana P. (68) drvenom motkom brutalno je ubila vanbračnog supruga Dobricu P (70) pretpostavlja se u toku jučerašnjeg dana u selu Sepci kod Rače. Kako se saznaje, Ljiljana P. je uhapšena i njoj je određeno zadržavanje. Istraga će utvrditi tačne motive ubistva i zašto je žena vanbračnom suprugu nanela više udaraca u predelu glave, od kojih je Dobrica M. preminuo na licu mesta. Za sada se sumnja da je u pitanju psihička labilnost i nemaština u kojoj je ovaj par godinama živeo.

U selu Sepci kažu da su meštani su pomagali koliko su mogli. 

Kako kaže Ljubomir Rašić Buca, bivši sekretar Mesne zajednice i matičar, „živeli su od socijalne pomoći, i bili su siromašni“. 

VIDEO: Ljubomir Rašić BUCA

– Dobijali su od opštine oko četiri metra drva za ogrev, i pomoć nekoliko outa godišnje. Lokalni pekar im je davao hleb besplatno… Imaju sina Dragana, koji sad ima 38 godina, mentalno je bolestan, i već odavno se nalazi u domu za takva lica u Tutinu.

U sobi, u kojoj je sradao Dobrica, je krevet, na njemu jastuk sa tragom krvi… Kraj prozora tepsija sa gibanicom. U dvorištu dva petla. Na vratima razvučena policijska traka… Dragomir Popović je njihov komšija, živi 300 metara dalje.

Komšija Dragoljub Popović

– Bili su siromašni, ali nisam znao da su se svađali… Jave se uljudno, tu su deset godina… Iznenadilo me je sve to, jer se u našem selu ovo do sada nije dešavalo, kaže Dragomir. Stradali Dobrica će biti sahranjen u Sepcima, nakon obdukcije, o trošku opštine.

-Pokojni Dobrica je bio iz veoma siromašne porodice i sam je čitavog života bio siromašan. Bio je narušenog zdravlja, ratni je veteran iz Vukovara. Njegov otac Đoka kojeg su zvali Vrkula pravio je štapove i prodavao po vašarima. Sa Ljiljom se doselio u Sepce Polje nakon što mu je, nezvanično na prevaru direktor zadruge oteo parcelu na kojoj je živeo. Dobrica i Ljilja su živeli jako siromašno ali pošteno. Dobrica je čistio seoska groblja i od toga su se izdržavali. Verovatno je uzrok tragedije upravo to siromaštvo koje verujem više nisu mogli da izdrže pa su jednostavno pukli“, kaže meštanin Sepca Ljubiša Karić čije je imanje na drugom kraju sela. Kaže da nmože da pretpostavi motiv ubistva. 
„Na fotografijama se vidi da su imali par leja bašte, malo paprike, kupusa i paradajz. Borili su se za život kako su znali i umeli a čini mi se da je zatajio Centar za socijalni rad. I nije tačno da su bili alkoholičari kako se priča. Oni nisu imali ni za hleb“, tvrdi Karić i dodaje da su po veknu hleba dobijali svaki dan od Slavka Janića koji živi u blizini. Navodno su u zamrzivaču imali oko 300 vekni koje su čuvali za zimu. 
I drugi meštani potvrđuju da su zatajile socijalne službe.
Ljubiša Karić

-Nesposobni su bili za rad i socijalni slučajevi oboje, zapostavljeni od socijalnih službi. Živeli u bedi i od milosti ljudi koji su im pružili koliko su mogli. Tužno je što je čovek bio na ratištu 90-tih a nije imao ni socijalnu pomoć i to je epilog ovoga što se dogodilo- komentariše D. N iz ovog sela. 

Ona je počinila zločin nepuna četiri dana nakon što se vratila iz bolnice u Kragujevcu, gde je lečena od covida. Žalila se tu i tamo da ju je tukao. Dobricu je usmrtila letvom, dok je ležao u krevetu. Uhapšena je i nalazi se u pritvoru.
 


ucentar.rs

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar