U Skupštini grada Kragujevca zlatnog paraolimpijca- dočekalo njegovo ZLATO!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić organizovao je prijem za praraolimpijca Dragana Ristića koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio dve zlatne medalje za Srbiju

– Sam odlazak na Olimpijadu je veliki uspeh, a Dragan nam je doneo dve medalje. Naš klub „Čika Mata“  je najstariji u Srbiji, i uskoro slavi vek i po postojanja, rekao je Dašić i naglasio da će grad podržati ovaj sport na svaki način.

Dejan Ristić, koji je na prijem sa ostalim kolegama iz kluba došao i sa sinom i ocem, rekao je da su olimpijske medalje najveći uspeh u karijeri…

– Radiću i dalje, da bih se plasirao na sledeća takmičenja, ali postoji i nešto drugo. Kada sam se povredio, porodica je bila uz mene, isto i kada sam krenuo u streljaštvo.

Najveći moj uspeh je što sam postao roditelj i što imam sina. Medalje nisu samo moje, već i svih oko mene, kaže Dragan Ristić.

Koliko je uspeh veliki, vidi se tek kada se sazna cela njegova životna priča. Naime, Dragan je u saobraćajnoj nesreći 1999. godine u martu nastradao.

-Desilo se da je pred samo bombardovanje u naselju Šest topola u Kragujevcu vozio auto i udario u drvo. Povredio je vratnu kičmu i slomio desnu butnu kost. Istog dana je prebačen na Banjicu, i sa njim sam proveo devet meseci. Posle toga smo bili po banjama. Oko 14 meseci sam mu stalno govorio da „može“ i da nema predavanja. Bilo je jako teško, kada je napravio pokret prstom bili smo presrećni… Baš tim prstom danas povlači okidač na pušci…- priča Draganov otac Tomislav.

Streljaštvom je počeo da se bavi slučajno. Pre toga je iz vazdušne puške gađao tek onako, po selu ranije. Od 2008. godine je, nakon prvog takmičenja gde je pucao i nadmetao se sa vazdušnom puškom pored ostalih invalida, Dragan krenuo da trenira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar