Opa bato.. Gradonačelnik Dašić zavodi red oko nabavki- žestoko protiv korupcije! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić naredio  je da se formira stručna komisija u okviru Skupštine grada koja će imati zadatak da proveri sve javne nabavke i tendere preduzeća i ustanova koja se nalaze pod ingerencijom gradske uprave, ali  i republičkih instanci, saznaje nezvanično UCENTAR. 

Dojadili mu…

Komisiju bi trebalo da čine stručni ljudi koji su nezavisni od bilo kakvih uticaja preduzeća ili ustanova i nikada se neće znati ko od članova komisije kontroliše predmetnu nabavku. 

Ovo je veliki korak ka suzbijanju potencijalne korupcije, a Dašić je u potpunosti dobio podršku Beograda za ovu ideju, kažu naši izvori.  

-Ova ideja već dugo postoji i planirana je da se realizuje od dolaska Dašića na mesto gradonačelnika. Skandal sa nedavnom nabavkom u Zavodu za smeštaj odraslih „Male Pčelice“ vrednom 30 miliona dinara koja je zbog u najmanju ruku sumnjivih tenderskih uslova promenjena aktivirala je ovu vid kontrole usmerenu ka sprečavanju korupcije- kaže naš izvor iz Skupštine grada. 

Ovih dana slede konsultacije sa stručnim tim i pronalaženje zakonskog okvira za formiranje komisije u kojoj će mesta biti i za pripadnike Poreske policije, MUP-a, ali i nezavisnih stručnjaka,

Sam gradonačelnik Dašić na naše pitanje nije ni potvrdio, ali ni demantovao ovu vest.Skandalozan i sumnjiv tender izazvao reakciju!?

Zavod za smeštaj odraslih lica Male Pčelice u Kragujevcu nedavno je raspisao pa posle pisanja UCENTAR poništio tender u kome se za nabavku vrednu oko 30 miliona dinara traži u najmanju ruku- sumnjive uslove!  Ne zna se da li je ovo okidač za gradonačelnikovu odluku, ali tender je bio raspisan tako da bi se isporučilo brašno, kore i ostale potrepštine potrebno je bilo da preduzeće ima četiri vozača, 10 zaposlenih, četiri dostavna vozila (od toga dve hladnjače) i promet da je prodalo ove iste namirnice prošle godine u isznosu 72. 083.332,00 (slovima: sedamdesetdvamilionaosamdesetrihiljadatristatridesetdva dinara).  Ali da brašno i kore isporuči to preduzeće mora da ima rešenje za javni prevoz i magacinski prostor najmaje hiljadu kvadarta. Tender je poništen i objavljen novi bez spornih tačaka. 

 ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar