ALO PORESKA: Ovako izgleda peronska karta na autobuskoj stanici u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Dok u Kragujevcu inspektori poreske policije rigorozno kažnjavaju ugostitelje u slučaju da se nađe višak od bakšiša u pazaru ili nije izdat račun za jednu jedinu kafu – ovako su juče prodavane peronske karte na autobuskoj stanici. 

Na parčetu papira. 

Na sred perona sedi stariji radnik na improvizanom štandu, ispisuje priznanice a novac za kupljenu kartu koja košta 100 dinara ubacuje u kutiju.

Ruku na srce, bitno je nagasiti da se ova priznanica odnosi na one koji ulaze na peron jednokratno da bi, recimo sačekali dete sa ekskurzije, što je bio slučaj i sa našim čitaocem.  Peronska karta za one koje putuju naplaćuje se objedinjeno sa fiskalnim računom.  

Inače, reč je o kompaniji „Janjušević“ iz Priboja, zakupcu autobuske stanice u Kragujevcu koji je inače za 184, 6 miliona dinara kupio imovinu nekadašnjeg preduzeća „Autosabraćaj“. 

U vreme kada objavljujemo ovaj tekst iz ove kompanije nije stigao odgovor da li se novac od prodatih karata na parčetu papita uredno unosi u poslovne knjige i da li je na njih plaćen PDV.ucentar.rs
ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar