EKSKLUZIVAN FOTO: ovako je trenutno na Kosmetu, sve blokirano!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Od kada je jutros Rosu ušla na sever Kosmeta tenzije među Srbima ne prestaju. Ovako trenutno izgleda pogled sa Jarinja. Sve je blokirano. Šiptari skidaju srpske tablice i stavljaju svoje vunjete.

Hitna sednica saveta za nacionalnu bezbednost povodom najnovijeg razvoja događaja na Kosmetu održaće se sutra u 10 časova!

Prisustvo brojnih snaga Rosu izazvalo je ogromnu zabrinutost i uznemirenost kod Srba na severu Kosova. Kosovska policija je tokom jučerašnjeg dana na dva prelaza, Jarinju i Brnjaku, instalirala i desetak montažnih kontejnera, a to, kao i današnja akcija se dovodi u vezu sa uspostavljanjem reciprociteta sa saobraćajnim tablicama sa oznakama Republike Srbije.. Nakon što su u ranim jutarnjim časovima sa oko 20 vozila, od čega 10 blindiranih, stigli na prelaze Jarinje i Brnjak, snage specijalnih policijskih jedinica Rosu, raspoređene su i na drugim mestima širom severa Kosova.

Nekoliko oklopnih transportera Rosu nalazi se i duž magistralnog puta Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska, a brojne snage specijalaca u blindiranim vozilima nalaze se i kod Sočanice. Prisustvo Rosu primetno je su duž tog magistralnog puta na više lokacija i kreću se u grupama od dva do tri vozila.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna sa Jarinja, veliki broj nezadovoljnih građana okupio se zbog pojačanog prisustva specijalnih jedinica Rosu i najavljenog uspostavljanja reciprociteta, od strane vlasti u Prištini, za saobraćajne tablice sa oznakama Republike Srbije

ucentar.rs foto ucentar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar