ZLATNI mladić iz Kragujevca predvodio Srbiju do evropske titule u vaterpolu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Do evropske titule Srbiju je predvodio mladi 17-godišnji Radosav Virijević Kragujevca. Golman potekao u zlatnoj školi kragujevačkog vateropola slovi za veliki talenat ovog sporta i predviđa mu se sjajna karijera.

Vaterpolisti Srbije pobedili su Grčku sa 10:6 (2:0, 2:3, 3:1, 3:2), osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godine, koje je sjajno organizovano na Malti. Podsećanja radi, nedavno su vaterpolisti Srbije do 20 godina osvojili zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu, dok su seniori bili olimpijski šampioni u Tokiju.

Bronzanu medalju je osvojila selekcija Mađarske, koje je posle peteraca pobedili Španiju sa 13:12. Podsećanja radi u borbi za peto mesto, Crna Gora je pobedila Hrvatsku sa 14:12, dok je sedmo mesto osvojila Holandija, koja je pobedila Italiju sa 11:9.

Evropski šampioni su: Radosav Virijević (Radnički), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić (Banjica), Zoran Božović (Partizan), Andrija Jauković (Banjica), Petar Stanić (Valis), Viktor Urošević (Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić (Partizan), Marko Dimitrijević (Partizan), Vuk Anđelić (Beograd), Rodoljub Gajić (Crvena Zvezda), Bogdan Brešćanski (Vojvodina), Mihajlo Pavlović (Banjica) i Veljko Fuštić (Beograd). Njih je sa klupe predvodio Miloš Korolija, a u stručnom štabu su bili još treneri Slobodan Nikić i Mijat Mijatović, doktor Miodrag Nastić i vođa puta Goran Čanković.ucentar.rs

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar