I dalje se ne zna sudbina psa koji je zaklao svoju gazdaricu u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Šarplaninac koji je usmrtio svoju vlasnicu Miloratku Veljković (69) prošle srede dok ga je hranila, u Sarajlijinoj ulici u centru Kragujevca, i dalje se nalazi u prihvatilištu za pse “Zoo higijene” i u toku je ispitivanje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se odlučilo kakva će biti njegova sudbina.

Kako nam je rečeno u ovom preduzeću “ dana 15. septembra ove godine služba Zoo higijene je dobila telefonski poziv od Policijske uprave da zbrine psa koji je u Kragujevcu usmrtio vlasnicu. 

– Naši zaposleni su izašli na teren i na licu mesta zatekli pored beživotnog tela žene psa na povodcu koji nije bio agresivan, ali je pokazivao znake uznemirenosti.

Kako je u pitanju vlasnički pas, naše ekipe su po nalogu tužioca psa uhvatile i zbrinule u karantinu u prostorijama Zoo higijene gde se nalazi i dalje.

Sva dalja postupanja vezana za testiranje i zbrinjavanje psa odvijaće se u skladu sa nalogom Tužilaštva”, kaže se u odgovoru ovog Javnog komunalnog preduzeća. Stravični događaj je potresao ne samo Kragujevac, već i celu Srbiju I skrenuo pažnju na opasnost od nepredvidive ćudi pasa koji spadaju u “opasne rase”.

Kobnog jutra, kada su se čuli vrisci i zapomaganje iz dvorišta koje se nalazi tik pored železničke pruge i pešačkog mosta koji vodi preko nje, već je bilo kasno za bilo kakvu pomoć. Telo stradale žene je pronašla ćerka, a ekipa Hitne pomoći je mogla samo da utvrdi smrt.

I pored raznih spekulacija,  uzrok smrti Miloratke Veljković jasno je potvrdio Viši javni tužilac u Kragujevcu Dejan Veljković.

– Žena je stradala zato što je iskrvarila, pas joj je presekao krvne žile na vratu, i ona je tako umrla na licu mesta. Tu nema nikakve dileme, jer je to utvrđeno obdukcijom. Psu je uzet uzorak krvi, kako bi se utvrdilo njegovo zdravstveno stanje i da li je možda bio bolestan. To je bitno kako bi se odlučila njegova dalja sudbina, i da li će biti uspavan ili smešten u neki azil, izjavio je tužilac Dejan Veljković.

Prema rečima poznanika stradale žene, pas se zvao Ali, i bio je agresivan i ranije, pa je ova porodica razmišljala I da ga negde uputi na dresuru ili prevaspitavanje. To nisu učinili jer su verovali, kao ljubtelji životinja koji imaju još dva psa, da će da se pripitomi. Miloratka je svom Aliju kupovala i hranu u obližnjoj poljoprivrednoj apoteci, i brinula o njemu. Dok je hranila svog ljubimca, je i stradala.ucentar.rs/K.R.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar