„Predrag Stevović se otrgao kontroli, radi šta hoće“- tvrdi dvostruki šampion Evrope

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
„Prošlo je 27 sedam dana od kada je istekao rok koji nalaže gradski Pravilnik o „odobravanju i finansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji grada Kragujevca“ , a koji je donela nelegalno osnovana komisija koja se rogobatno zove „Komisija za ocenu godišnjih i posebnih programa organizacija-udruženja u oblasti sporta za finansiranje i sufinansiranje sredstvima iz budžeta grada za određenu godinu.
Neko namerno neće ili nema dovoljan kapacitet da smeni  Predraga Stevovića, gradskog većnika zaduženog za sport. On se otrgao kontroli, radi šta hoće… Možda nekoga i ucenjuje, nekoga ko je u njegovoj političkoj ravni ili čak iznad njega“, kaže za Ucentar Radomir Berbatović koji se pre nekoliko dana vratio u Kragujevac sa čak 19 medalja i tri pehara sa međunarodnog turnira koji je održan u Beogradu. Berbatović, trener tekvondo kluba „Broj jedan“, najuspešnijeg tekvondo kluba u Šumadiji, tvrdi da je Pravilnik koji Stevović najgrublje krši potpisao lično gradonačelnik Nikola Dašić. On dodaje kako ne želi da  poveruje da Dašić ima saznanja o onome što Stevović uporno radi. 
„Stevović bez prestanka krši Pravilnik. On ni jednog trenutka nije ni pokušao da odustane od svog burazerskog pristupa sportu. Ja ne želim da verujem da Dašić to zna i da mu to dopušta“, navodi vicešampion sveta u karateu i trener zvanično najbolje pionirke na nedavno završenom međunarodnom tekvondo turniru gde je učestvovalo desetak zemalja iz okruženja i EU. 
„Sada me, pod pritiskom Stevovića, primoravaju da napustim salu u kojoj treniramo. Ta sala je u jednoj kragujevačkoj srednjoj školi i njen direktor mi je SMS porukom objasnio da naše, dogovorom odavno određene termine, „mora“ da izda nekom drugom. Zanimljivo, naši termini izdati su Gimnastičko sportskom udruženju „Kraguj“ gde trenira kćerka jedne od najbližih saradnica Predraga Stevovića, a koja je pod njegovom direktnom kontrolom. Krivične prijave se pakuju“, kaže Berbatović i  dodaje da je nehumano i antisportski da se deca koja treniraju tekvondo, u dobi od četiri i po godine starosti pa do 18, dovode u ovako nepovoljnu situaciju. 
„Roditelji jednostavno ne prihvataju da deca koja su osnovci, bez obzira koliko da su talentovani, dolaze na treninge od 21 sat. Kažu da to nije normalno i ja se sa tom tvrdnjom u potpunosti slažem. Otići će talenti, budućnost ovog olimpijskog sporta gde Srbija po pravilu osvaja medalje“, kaže Berbatović. On očekuje da će Sportski savez Srbije koji je detaljno obavešten o stanju sporta u Kragujevcu i, kako navodi, „samovolji Predraga Stevovića“, narednih dana da reaguje i upozori na posledice koje su već sada nesagledive. 
„U ovom gradu i ovoj zemlji mora da postoji neka institucija i neki pojedinac koji nije korumpiran ili ucenjen. Neko mora da zaustavi ovaj rušilački pohod ili će Kragujevac i Šumadija, decenijama morati da vidaju rane koje sportu nanosi Predrag Stevović“, zaključuje dvostruki šampion Evrope u karateu i trener najuspešnijeg tekvondo kluba u Šumadiji, Radomir Berbatović.


ucentar.rs

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar