„Državo zaštiti radnike, a ne bahati Fijat“- poručuju Dveri iz Kragujevca

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

 Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri u Kragujevcu u potpunosti podržava štrajkače „Fiat Plastika“ čvrsto stojeći na stanovištu da ministri u srpskoj vladi ne rade u korist naših radnika već isključivo u interesu stranih firmi, kaže se u saopštenju ove stranke.

Kako ističu „u konkretnom slučaju država ima određeni vlasnički udeo i prirodno je da se taj uticaj iskoristi za poboljšanje položaja zaposlenih“. Oni dodaju „da nije normalno da resorna ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević ne učini ništa da zaštiti naše radnike od samovolje menadžmenta „Fiat Plastika“ koji nema sluha za zahteve zaposlenih“.
„U najmanju ruku morala je da uloži svoj, sada već definitivno diskutabilni, autoritet i spreči poslovodstvo da premesti proizvodne mašine i uposli nove radnike umesto da prihvati opravdane zahteve za normalne uslove rada. Smatramo da je ovakvo ponašanje menadžmenta „Fiat Plastika“ i ministarke Kisić Tepavčević skandalozno. Začuđujuće je ali i očekivano i da se gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić nije angažovao i pokušao da utiče na vladu čiji bi posao trebalo da bude zaštita interesa građana Srbije i dovođenje u red bahatih stranih kompanija koje srpske radnike pretvaraju u roblje. Propast pregovora štrajkačkog odbora i poslovodstva „Fiat Plastika“ duboko učvršćuje uverenje Dveri da bez suštinske promene sistema ne može da bude bolje ni srpskom radniku koji je odavno spao na nivo prava zaposlenih u 19. veku. Krivci za katastrofu radništva će odgovarati. To nije pretnja, to je obećanje“, zaključuju u Gradskom odboru Srpskog pokreta Dveri u Kragujevcu.ucentar.rs 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar