Odlikovana glavna sestra Kazaković prva na spisku za smenu posle promene na čelu KCK!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako nezvanično saznajemo iz okruženja novopostavljenog vd direktora Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac dr Slobodan Milisavljević  planira da po preuzimanju funkcije prvog čoveka – sprovede ozbiljne kadrovske promene. 

Neka čeka Vučić…

Nezvanični izvori iz ove ustanove, koja ima oko 2 500 zaposlenih i pokriva teritoriju centralne Srbije sa dva miliona ljudi kaže  da će umesto umesto glavne sestre Kazaković na njeno mesto dođi Jasmina Subotić, zaposlena sestra takođe u UKCK,vi da će to biti prvi korak novog vd direktora.

Sestra Kazaković u žižu sprske javnsoti dospela je kada ju je na Sretenje povodom dana dražavnosti odlikovao predsednik Republike Aleksandar Vučić. Ona je orden zaslužila jer je sve vreme bila u kovid sistemu. 

Mediji su zabeležii „da su pored lekara, verovatno najveće opterećenje u radu u crvenim zonama pretrpele medicinske sestre. Jedna od njih je i glavna sestra Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac Vesna Kazaković, koja je zbog toga odlikovana je sretenjskom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa“. 

Kao istinski heroj, piše Kurir- ona odlikovanje posvećuje svim kolegama sa kojima je zajedničkim snagama brinula o pacijentima.

„Ovo je za sve zaposlene u našoj ustanovi. Od izuzetnog velikog značaja i drago mi je da konačno prepoznat kvalitet naše ustanove, što je sa ovim odlikovanjem i pokazano“, izjavila je ona.

Zasluge idu, kako kaže, svim lekarima, tehničarima, pomoćnim radnicima i rukovodiocima.

„Imali smo strah od nepoznatog, za sve nas je to bila nepoznanica, nismo znali šta nas čeka, razgovori, psihička podrška, svi smo ljudi, treba znati da imaju kući nekog a oni su bili odvojeni“, kazala je sestra Vesna.

Razlozi za njenu eventualnu smenu- za sada nisu poznati. 

(nastaviće se)
ucentar.rs foto: prinskrin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar