Krizni štab više ne postoji- Srbija prva po broju zaraženih od korone, tvrdi SSP

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„U trenutku kada je Srbija prva na svetu po broju novozaraženih u odnosu na broj stanovnika, Krizni štab je posle mesec dana, tokom kojih je zaraženo 200.000, a preminulo blizu 1.000 ljudi konačno zasedao, ali ništa nije odlučio. Premijerka Brnabić obavestila je javnost da su na sednici Vučićevi politički komesari odbili predloge zdravstvenih radnika i tako priznala da Krizni štab praktično ne postoji. Potpuno je jasno da Vučić odluke donosi isključivo na osnovu istraživanja, kako ne bi izgubio glasove na izborima koji slede. Važni su dakle glasovi, a ne ljudski život“, stoji u saopštenju Stranke slobode i pravde. Dalje se navodi: „Iz ovih razloga profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, Slobodan Marinković, je pre nekoliko dana podneo krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić. U prijavi profesor Marinković tereti predsednicu Vlade za nečinjenja koje je dovelo do „katastrofalne epidemijske situacije“ u kojoj na mesečnom nivou umire 1.000 ljudi. Stranka slobode i pravde (SSP) podseća da u zaključanoj fioci Tužilaštva i dalje stoji krivična prijava podneta protiv članova Kriznog štaba, za koje se osnovano sumnja da od početka pandemije prikrivaju stvaran broj zaraženih i preminulih o čemu danas pišu brojni svetski mediji, prenosi nova.rs

 

SSP zahteva od Kriznog štaba od lekara koji su u Kriznom štabu da:

1. nakon Vučićeve izjave da nabavljamo „najbolji lek protiv kovida na svetu“ kažu koji je to lek
2. obaveste javnost zašto i kako smo dospeli u ovako katastrofalnu epidemiološku situaciji
3. predstave plan šta treba da uradimo kako bi zaustavili rast broja zaraženih i umrlih od kovida ali i stvorili uslove za lečenje hroničnih bolesnika.

To, kako kažu duguju sebi, zbog Hipokratove zakletve koju su položili, svojim kolegama koji se u nemogućim uslovima bore za živote ljudi, ali i svim pacijentima u Srbiji koji od lekara očekuju da ih leče, a ne da se o tome dogovaraju sa političarima koji o tome ništa ne znaju“.

 ucentar.rs foto:prinskrin

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar